Is angst voor Coronavirus terecht of onterecht?

REGIO – Het virus dat begonnen is op een markt in de Chinese miljoenenstad Wahun, waart rond en in het Midden Oosten zijn een aantal grote steden, waaronder Wuhan, van de buitenwereld afgesloten. Er komen wereldwijd wel wat nieuwe besmettingen bij maar is er reden tot paniek of angst voor de Ommer bevolking? Volgens huisarts Van den Berg van de Huisartsenpraktijk de Carrousel in Ommen loopt het niet zo’n vaart.

Het risico dat dit nieuwe coronavirus in Europa via reizigers binnenkomt wordt als laag ingeschat. Binnen Europa hebben drie luchthavens een directe vlucht vanuit Wuhan, in Nederland zijn er geen directe vluchten vanuit Wuhan. “Wanneer mensen verkoudheidsklachten met koorts hebben en in China zijn geweest of contact hebben gehad met iemand die in China is geweest, is er aanleiding om even bij de huisarts langs te gaan”, legt huisarts Van den Berg uit. Verder zijn algemene hygiënemaatregelen altijd verstandig ook in perioden dat de ‘gewone griep’ heerst. Regelmatig de handen wassen met zeep zeker na vervuilende handelingen, zoals een niesbui of het snuiten van de neus. Maar bijvoorbeeld ook wanner men met het openbaar vervoer heeft gereisd of op een gemeenschappelijk toilet is geweest. Reden tot paniek is er in het Vechtdal sowieso niet.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.