Grote opkomst nieuwjaarsreceptie ACO van Elderen

OMMEN – Donderdag 16 januari hield de atletiekvereniging ACO van Elderen de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubhuis.

Bestuursvoorzitter Hans Overduin heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2020. Verder stond hij stil bij diverse positieve ontwikkelingen binnen de vereniging, dankte de leden voor hun onbaatzuchtige inzet, waaronder de renovatie van de baan en de bereidwilligheid een handje te helpen bij de komende halve Marathon. Dit hardloopevenement is gepland op 27 juni. De start is vanuit het centrum van Ommen.

Cor Bronk blikte als voorzitter technische commissie terug op een zeer succesvol 2019. Daarbij roemde hij de groei van de vereniging, niet alleen qua ledenaantal, maar wat betreft de activiteiten. Daarnaast werd er in het voorbije jaar zeer goed gepresteerd door de clubatleten. Meer dan 1480 inschrijvingen op 190 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. Liefst 352 persoonlijke records, 91 clubrecords en 31 baan/parcours-records werden gescoord. In totaal behaalden de atleten 595 prijzen, waarvan 197 op de baan en 398 tijdens weg/crosswedstrijden.

Vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst is de bekendmaking van ‘de beste atleet van 2019’, voor junioren, senioren en masters. Bovendien werden er aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt. Voor de zes Nederlandse podiumkampioenen waren er bloemen. Dit genoegen viel de baanatleten Yvonne Meijer, Jolanda Assink, Fred Sluis, Nick Marsman en de cross/veldloop atleten Jolanda van Dam-Dijk en Robert Gerritsen ten deel.

Jaarprijswinnaars bij de junioren waren Vera Wiegman, Wessel Koekkoek, Nora Assink, Mikel Berenst, Ruben Hoekman, Ingmar Bouwman en Naomi Heidema. De aanmoedigingsprijs ging naar C-junior Nora Assink, een talent op baan en weg. De meest opvallende prestaties kwamen van Naomi Heidema, die daarmee de wisselbeker won. De weg/baanatlete scoorde vier keer een PR, acht keer een CR en twee keer een baanrecord. Haar medailleoogst: zestien keer goud, vijf keer zilver en ook vijf keer brons op haar diverse wedstrijden waar de beloftevolle atlete voor inschreef.

Bij de senioren en de masters gingen de jaarprijzen naar Aline Kootstra, Danny Koppelman, Nick Marsman, Fred Sluis en Yvonne Meijer. Bij de senioren ging de aanmoedigingsprijs naar een baan/wegatlete. Jolanda van Dam-Dijk was de gelukkige. Ook master Jolanda Assink kwam in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs, dit voor haar tomeloze ambitie en doorzettingsvermogen. Voor hun motivatie en trainings- en prestatiedrang kregen Yvonne Meijer en Aline Kootstra een dik verdiende wisselbeker uitgereikt .

Yvonne stond vijf keer op het nationale ereschavot, zette twaalf keer haar pr scherper en vermorzelde eveneens twaalf keer een clubrecord. In totaal stond ze liefst 43 keer op de hoogste tree van het podium, vier keer eindigde de atlete uit Witharen als tweede en vier keer als derde. Aline, die een vierde plaats pakte tijdens een nationale topwedstrijd, verbeterde zichzelf liefst twaalf keer, stelde negen keer een clubrecord bij en wist drie keer ergens in den lande een parcours/baanrecord aan gort te lopen. De oogst bedroeg: zestien gouden, zes zilveren en acht bronzen plakken.

www.acovanelderen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.