Gijs Gleufie brengt road

DALFSEN – Toneelvereniging “De Kleine Kunst” uit Dalfsen speelt het toneelstuk ‘Gijs Gleufie brengt road’ een blijspel in drie bedrijven, geschreven door Roelof Steenbergen.

En wie is dan wel Gijs Gleufie? Niet moeilijk, gewoon de postbode, die elke dag even langs komt om de post te brengen, maar vooral om koffie te drinken in het pensioen, waar zich het stuk afspeelt. Maar naast de post brengt hij ook af en toe ondeugende streken. De familie die het pensioen drijft bestaat uit een wat sullige man Adriaan, zijn ontzettend bazige vrouw Beertje en hun meisjesgekke zoon William.

In het pensioen zijn natuurlijk ook vakantiegangers te vinden, zoals mevrouw van der Hout uit de polder met haar tweelingdochters. Natuurlijk ideaal voor de zoon. Ook komt de nicht, Gretha van de vrouw des huizes langs, ze heeft lang in het buitenland gewoond. Als men dan ook nog wil proberen om de heer des huizes onder het zware juk van zijn vrouw uit te helpen, zijn de rapen gaar. Het komt zelfs zover, dat de politie er aan te pas komt. Al met al genoeg stof om nieuwsgierig te worden naar dit dolkomische blijspel. De speeldata zijn op: Vrijdag 31 januari, zaterdag 1 februari, vrijdag 7 februari en zaterdag 8 februari. Op alle avonden is de aanvang 19.45 uur. Het stuk wordt gespeeld in De Overkant, Kerkplein 22 in Dalfsen. Kaarten (volwassen 5 euro en kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro) kunnen gereserveerd worden via fam. Busker 0529-432906 of via de site www.dekleinekunstdalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.