Gezocht in Ommen: freelancers voor gezamenlijke flexwerkplek

OMMEN – In maart 2018 verkocht Judith de Ridder haar kapsalon Ladies Only Ommen aan haar bedrijfsleider en ging zelf verder als zzp’er. Met haar bedrijf Colourlab richt ze zich op het trainen en coachen van saloneigenaren. Een stap waar ze nog geen moment spijt van heeft, al merkte de Ommense wel een klein minpuntje. “Het freelancen is soms best eenzaam.”

Om als zelfstandige toch het gevoel te hebben van collega’s om zich heen huurt De Ridder daarom sinds een tijdje een flexwerkplek in Zwolle. “Waarom Zwolle? Omdat er in Ommen zoiets niet bestaat. Zo zonde! Er moeten toch meer ondernemers zijn die behoefte hebben aan zo’n coworking space? Een werkplek waar je binnen kunt lopen op de dagen dat jij wilt werken. Of dat nou voor een dag of vijf dagen per week is.”

De Ridder geniet van de voordelen die de gezamenlijke werkplek haar biedt: “Op de flexwerkplek ben ik veel productiever dan thuis. Er is geen afleiding, je houdt privé en werk echt gescheiden. Dat vind ik heel waardevol. Bovendien is de werksfeer prettig met andere ondernemers om je heen. Iedereen werkt hard en bouwt aan zijn eigen business. Maar er is ook altijd tijd en ruimte om even met elkaar te sparren, bij te praten bij het koffieapparaat of samen te lunchen. Dat gevoel van collega’s om je heen, miste ik thuis enorm.”

Hoewel ze het fijn vindt op haar flexplek in Zwolle hoopt De Ridder binnenkort in haar eigen woonplaats met gelijkgestemden een werkplek te kunnen delen. “Ik ben heel benieuwd of hier draagvlak voor is in Ommen. Want hoe mooi en waardevol is het als Ommen ook zoiets te bieden heeft voor ondernemers in onze gemeente? Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er vanuit de gemeente ook ideeën zijn en zij hierover in gesprek wil gaan.”

Ben jij ondernemer, zzp’er of freelancer en heb jij ook behoefte aan een gezamenlijke werkplek in Ommen? Of heb jij hier ideeën over? Stuur je reactie per mail naar Judith de Ridder via info@colourlab.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.