Gezellig samen aan tafel

DALFSEN – Gezien de enthousiaste reacties uit het verleden is ‘Samen Tafelen’ een succesformule. Maar het gezellig samenzijn hing afgelopen donderdagavond aan een zijden draadje. De organisatie was jarenlang in handen van De Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB), in samenwerking met de gezamenlijke diaconieën en Charitas. Maar wegens gebrek aan bestuurlijke organisatie zou het worden opgeheven. De consequentie hiervan was dat ook de jaarlijkse bijeenkomst ‘Samen aan Tafel’ niet meer zou worden georganiseerd.

“Toen we dit hoorden hebben we de organisatie op ons genomen”, zeggen Henk en Helena Schuurman. “Het mag niet zo zijn dat zo’n gezellig bijeenkomst, wegens het gebrek aan bestuur, geen doorgang meer kan vinden. We merkten hoe velen ieder jaar weer naar deze avond uitkeken. Het was altijd leuk om het enthousiasme van de deelnemers te zien. We hebben de grote zaal weer bijna vol. Evenals vorig jaar, nemen ruim tachtig gasten deel aan deze maaltijd. De deelnemer betaalt vijf euro en de overige kosten worden door de gezamenlijke kerken betaald.”

De gezamenlijke maaltijd wordt één keer per jaar gehouden in de maand januari. In deze tijd van het jaar zijn de avonden lang en koud en zoeken mensen extra gezelligheid. De maaltijd wordt altijd op een donderdag, rond de 20e januari gehouden. Beheerdersechtpaar Henk en Helena Schuurman hebben samen met enkele medewerkers ook deze keer weer hun uiterste best gedaan: Vooraf soep met veel eigengemaakte balletjes en een broodbuffet met diverse broodjes, een warme snack en diverse soorten salades.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Henk en Helena Schuurman zorgden voor een overheerlijke broodmaaltijd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan Tafel’ in kerkelijk zalen centrum De Overkant in Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.