Willibrorduskerk in Vilsteren genoot van gevarieerd Nieuwjaarsconcert

DALFSEN/VILSTEREN – Afgelopen zondagmiddag gaf het kamerkoor Collegium Musicum Salland uit Ommen in de Willibrorduskerk in Vilsteren het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Het koor, dat afgelopen jaar haar tienjarig jubileum vierde, is ontstaan uit een popkoor met dirigent Henk Ophoff.

Het koor gaf de afgelopen jaren ook een aantal optredens in Cambridge, Ely en Canterbury in Engeland. De belangstelling vanuit zowel Dalfsen als Ommen was groot te noemen. Voor een volle kerk ‘droomde’ het programma van het concert nog een beetje na over de kerstvieringen in het afgelopen jaar, onder meer in een ‘blokje’ met vier Christmas Carols, deels bekend, deels onbekend. Waren de vorige concerten nog wel eens diep klassiek, deze keer lag het accent meer op de romantiek en soms van eigentijdse componisten.

Ook Bach en Mendelssohn waren van de partij. Nieuw was de deelname van twee zangers uit het Dalfser Jongenskoor, een bariton en een countertenor die zowel solistisch als in samenwerking met het koor optraden. Dit alles werd begeleid door pianist Adriaan Koops, die ook de instrumentale intermezzo vervulde. Het evenement was tevens voor de liefhebbers te combineren met een wandeling over het Landgoed Vilsteren. Na afloop van het concert was er gelegenheid na te praten in het Landgoedcentrum.

Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.