Home / tweetpost / Geu Smit uit Dedemsvaart ontvangt koninklijke onderscheiding

Geu Smit uit Dedemsvaart ontvangt koninklijke onderscheiding

DEDEMSVAART – Burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg heeft zondagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Geu Smit uit Dedemsvaart. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging SV Dedemsvaart werd Smit onderscheiden voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor de vereniging.

Smit werd op zijn 14e lid van VV Avereest. In 1962 begon hij als vrijwilliger met het innen van de contributie, die in die tijd nog persoonlijk bij de leden thuis werd opgehaald. Vanaf eind jaren ’60 was hij trainer en coach van een jeugdteam. Hier stopte hij mee toen hij in 1971 zitting nam in het bestuur van de voetbalvereniging. De heer Smit maakte ook deel uit van de gezamenlijke ploeg vrijwilligers van SVD en SCD’83 die verschillende klussen op sportpark De Boekweit uitvoeren. Tot juni 2019 zat de heer Smit op de zondagmiddagen achter de kassa bij de kaartverkoop en verzorgde hij de lotenverkoop en prijzen voor de verloting.

Voor zijn vrijwillige inzet gedurende meer dan 50 jaar voor de voetbalsport in Dedemsvaart en omgeving wordt de heer Smit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.