Expositie Fenny Kleefman in Anjerpunt

HOONHORST – In de maanden januari en februari exposeert Fenny Kleefman-Nijeboer uit Hardenberg haar werken in Anjerpunt Hoonhorst/zaal Kappers. Fenny werkt hoofdzakelijk met olieverf, waarbij zij alleen de elementaire kleuren gebruikt. De tussenkleuren maakt zij zelf. Fenny schildert meestal met kwast, maar gebruikt ook af en toe schildersmes en spons.

Fenny is op 65-jarige leeftijd begonnen met schilderen. Fenny: “Het begon met een sinterklaascadeautje: wat kwasten, tubetjes verf, doek en een eigengemaakte schildersezel. Ik had ooit gezegd dat ik dat leuk vond.” Zij volgde een aantal jaren lessen bij Lenie de Kruyf uit Sibculo.

Haar grootste inspirator is Claude Monet, schilder van het landschap, de lucht en het licht. Fenny heeft een studie gemaakt van deze schilder en een werkstuk over hem gemaakt voor een cursus ‘kunst en cultuur’. Zo schildert Fenny ook graag mooie wolkenluchten, bloemen, bomen, rivieren, bergen.

De expositie is geopend op ma, di, wo: 13.30 – 17.00 u, do t/m zo: 10.00 – 17.00 u, Kerkstraat 7 in Hoonhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.