Event Masterclass

Hoe organiseer je een activiteit of een evenement

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Dinsdagavond 14 mei vond in samenwerking met de gemeente Dalfsen en het Vrijwilligerspunt Dalfsen de eerste Event Masterclass plaats in de Trefkoele+. De avond had een grote opkomst en de organiserende partijen waren tevreden over de avond. Daarom is er besloten om deze avond een vervolg te geven.

De tweede Event Masterclass vindt woensdagavond 22 januari plaats in De Spil. Deze avond nemen twee professionals uit de culturele sector en de evenementenbranche belangstellenden op een laagdrempelige manier mee in hun werkveld. Zij vertellen hoe er op een goede manier een evenement of activiteit georganiseerd kan worden. Deze avond is bedoeld voor iedereen die iets organiseert in de gemeente Dalfsen. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de Event Masterclass. Inschrijven voor deelname is echter wel verplicht: http://eepurl.com/gm8hfr.

Feedback voorgaande Event Masterclass

Alle aanwezigen van de eerste Event Masterclass is gevraagd om een feedbackformulier in te vullen. Dit is veelvuldig gedaan en hieruit is bruikbare informatie naar voren gekomen. Onder andere daardoor is besloten om bij deze tweede Event Masterclass twee sprekers in te zetten in plaats van drie. Hierdoor zal er meer tijd en ruimte zijn voor interactie met de spreker waardoor de bezoeker nog meer informatie uit de avond kan halen. De sprekers van deze avond zijn Maurice Endeman en Mike Iking.

Maurice Endeman is werkzaam als organisator, programmeur en manager in de creatieve sector. Als festivaldirecteur is hij verantwoordelijk voor onder meer Het Deventer Stadsfestival, Deventer Koningsfestival, Stadsfestival Hoogeveen en Legends of Rock in Raalte. Voor discotheek Lucky in Rijssen en de Wierdense Zomerfeesten verzorgt Maurice de live programmering, tevens is hij oprichter van netwerkorganisaties Poppunt Overijssel en Poppunt Drenthe. Op dit moment is Maurice werkzaam voor poppodium Het Podium in Hoogeveen als interim manager.

Mike Iking is eigenaar van Mike Iking advies & organisatiebureau. Hij is al 12,5 jaar werkzaam als zelfstandige in de culturele sector. Zijn specialisme ligt op het snijvlak van artistieke inhoud en financiën; hoe maak je iets moois mogelijk. Mike is onder andere zakelijk leider van Puppet International (tweejaarlijks poppen- en objecttheaterfestival) in Meppel, interim manager van poppodium Corneel in Lelystad, coördinator van de Vereniging van BuitenTheater Festivals Nederland en daarnaast zakelijk leider van festival Spoffin in Amersfoort. Hij verzorgt tal van fondsaanvragen voor diverse culturele organisaties. Voorgaande editie van de Event Masterclass was Mike ook aanwezig als spreker. Toen heeft hij verteld over hoe je een goede begroting maakt. Tijdens de komende Event Masterclass gaat hij dieper in op fondsenwerving.

Het programma

19:00 = Inloop met koffie/thee
19:30 = Opening en start programma
19:45 = Ronde 1 (01:00)
21:00 = Ronde 2 (01:00)
22:00 = Einde programma en borrel in het Grand Café

http://eepurl.com/gm8hfr

www.dalfsen.nl/cultuurcoach/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.