‘Een samenwerking in de volle breedte’

HARDENBERG/OMMEN – Sinds eind jaren zeventig brengt Wavin Nederland diverse werkzaamheden onder bij Larcom. Op 23 januari werd de goede relatie nog eens bevestigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Hiermee is werkgelegenheid gemoeid voor ongeveer 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Enkele medewerkers van Larcom werken bij Wavin op locatie. Daarnaast worden er veel werkzaamheden uitbesteed bij de Larcom vestiging tegenover het Wavin terrein.

De werkzaamheden variëren van bewerken, assembleren, verpakken tot het ondersteunen bij de logistiek en het ompakken van pallets. Naast deze dagelijkse inzet wordt er actief meegedacht bij het ontwikkelen van nieuwe producten en oplossingen voor de eindklant van Wavin. Dit wordt dan ook ervaren als een grote toegevoegde waarde. Van zo’n nieuw product wordt eerst een proefserie gemaakt. Zo’n kleine serie is nog niet aantrekkelijk om geautomatiseerd te produceren, dat brengt Wavin dan bij Larcom onder. Het is voor Wavin belangrijk dat zij op deze manier een steentje bijdragen aan de maatschappij.

De naamsverandering van Wavin’s moederbedrijf ondersteunt de ambitie om als wereldspeler een duurzaam verschil te maken. Mexichem werd onlangs Orbia, waarmee de beursgenoteerde onderneming een nieuwe richting op gaat. Om Orbia’s doel, ‘Advance life around the world’ te bereiken, is haar bedrijfsgroep Bouw & Infrastructuur afgelopen jaar samengebracht als één wereldwijd merk: Wavin. Dit resulteert in een totaal van 12.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 40 landen.

De samenwerking tussen Wavin en Larcom is een mooi voorbeeld van twee bedrijven die samen investeren in lange termijn groei, met focus op de impact op mens, planeet en het eindresultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.