Een eerbetoon aan veelzijdig kunstenaar Willem Wilmink

OMMEN – De eerste culturele avond van Ccoba in het nieuwe jaar is een eerbetoon aan Willem Wilmink. De veelzijdige kunstenaar werkte en woonde lange tijd in het westen, maar is onlosmakelijk verbonden met zijn Twentse geboortegrond. Op dinsdag 14 januari vanaf 20.00 uur geeft Thea Evers in de bibliotheek in Ommen een lezing over het leven en werk van Wilmink.

Wie kent hem niet, de veelzijdige schrijver en dichter met een hart voor Twente en de Twentse taal? In de gedichtenmaand gaat de lezing van Ccoba over Willem Wilmink. Hij schreef proza, poëzie en liedjes voor volwassenen en kinderen. Lange tijd woonde Wilmink in het westen waar hij werkte als neerlandicus, schrijver en artiest. Aan het eind van zijn leven keerde hij terug naar de Javastraat in Enschede, de straat waar hij is geboren.

Deze lezing is een eerbetoon aan Willem Wilmink in een presentatie vol foto’s, proza en poëzie, leuke anekdotes en filmfragmenten. Alles bij elkaar een prachtig beeld van een veelzijdig kunstenaar die bij de Twentse geschiedenis hoort. Thea Evers stelde de lezing samen. Zij was bibliothecaresse in Enschede en heeft Willem Wilmink als bezoeker van de bibliotheek geholpen bij één van zijn projecten.

De toegangsprijs is 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek (tijdens bemande openingsuren; weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur) en ter plekke, voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.