De Esch verwijst OZC naar de wachtkamer

OMMEN – Voor OZC was winst op De Esch noodzakelijk. Niet alleen om de afstand naar de ploeg uit Oldenzaal te dichten, maar ook om mee te blijven doen om de prijzen. Verlies betekent een voorlopige verwijzing naar het tweede plan. De Esch heeft al een prijsje en sleepte de eerste periodetitel in de wacht. Maar mikken op meer.

De mannen van trainer Walter Weghorst hadden voorafgaand aan het bezoek naar Westbroek slechts een schamel puntje achterstand op lijstaanvoerder Hellendoorn. Rond half vijf zaterdag mocht De Esch de leidersstaf overnemen van Hellendoorn. De bezoekers waren spekkoper In Ommen en sloegen de aanval van
een directe concurrent af.

Trainer Martijn Berger vond dat een gelijkspel de veldverhouding recht had gedaan, maar helaas. “We geven de doelpunten te makkelijk weg en scoren te weinig. Dat brak ons op. Pal voor rust komen we terug van 2-0 achter. Een goed moment. We maken gelijk en ik denk: nu valt de 3-2 ook. Zo tegen het eind reageren we niet goed als een vrije trap van heel ver weg in de zestien valt. Sta je weer achter en probeer je in de korte tijd die rest nog wat te forceren. Dan valt ook nog de 4-2.”

Mark Leijdekker en Tomas Elbersen tillen De Esch in een zetel, maar Tom Simons maakt er kort voor de thee weer een wedstrijd van. Als na de onderbreking Rick-Jan de Groot zijn goaltje meepikt is de strijd weer open.
Sjoerd Bos kopt de hoop bij de thuisclub kort voor tijd aan flarden. Als OZC alleen maar denkt aan de gelijkmaker forceren, schiet Koen Vehof het laatste sprankje hoop aan gruzelementen. Eindstand 2-4.

Zaterdag gaat OZC op bezoek bij Voorwaarts V. Op sportpark Twistveen in Westerhaar (gemeente Twenterand). De aftrap is om half drie.

Stand 3D: De Esch 13-29, Hellendoorn 13-28, Bergentheim 13-24 (36-25), Wilhelminaschool 13-24 (23-17), OZC 13-23, Oranje Nassau 13-22, SVVN 13-19, ASV ’57 13-16, AJC ’96 13-15, Mariënberg 13-14, Voorwaarts 13-11 (15-21), DES 13-11 (15-22), Kloosterhaar 13-11 (17-28) en Bruchterveld 13-6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.