Cursus lokale politiek bij de Lokale Partij Ommen

OMMEN – Ben jij of bent u geïnteresseerd in de lokale politiek en het wel en wee van de gemeente Ommen? Dan is deze cursus iets voor jou! De Lokale Partij Ommen start binnenkort weer met een introductiecursus gemeentepolitiek. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten waarin gekeken wordt hoe de politiek in de gemeente werkt. Hoe komen bijvoorbeeld beslissingen tot stand, wat gaat daaraan vooraf en welke invloed kun je uitoefenen? Onderdelen die onder andere behandeld zullen worden zijn: Wat komt er allemaal kijken bij gemeentepolitiek? Hoe zitten de gemeentefinanciën in elkaar? Wat is het sociaal domein? Hoe komen bestemmingsplannen tot stand? Wat is de praktijk van alledag van een gemeenteraadslid en van een wethouder.

Deze cursus wordt in samenwerking met lokale partijen uit Raalte en Hellendoorn gegeven en is bedoeld voor inwoners uit deze drie gemeentes die interesse hebben in de lokale politiek. De cursus kan een prima opstapje zijn naar meer politieke betrokkenheid en activiteit. De bijeenkomsten zullen eens per drie weken plaatsvinden en dus voor de zomervakantie afgerond worden.

Hoewel iedereen welkom is nodigen we vooral ook jongeren van 17 jaar tot pakweg 25 jaar uit deel te nemen. Wij hebben al een aantal aanmeldingen, dus wacht niet te lang want… vol is vol. Voor meer informatie en opgave kunt u (jij) contact opnemen met Gerard Hemmink, raadslid van de LPO. Hij is per email bereikbaar via gerardhemmink@gmail.com. Opgeven kan tot uiterlijk 31 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.