Concert Cello en Orgel Grote Kerk Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdag 18 januari klinkt er in de Grote Kerk in Dalfsen muziek van cello en orgel. Dit concert wordt verzorgd door celliste Marike Tuin en organist Gerrit Hoving. Beide musici werkten al eerder samen, zowel als duo, alsook in grotere formaties.

Marike Tuin studeerde barokcello en viola da gamba aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze speelt in diverse ensembles waaronder het Margaretha Consort. Gerrit Hoving studeerde orgel en kerkmuziek in Zwolle en Enschede. Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk van Dalfsen. Daarnaast geeft hij concerten als solist en als begeleider.

Samen zullen Marike en Gerrit werken ten gehore brengen uit de laat-renaissance tot en met de barokke periode van de componisten Girolamo Frescobaldi, Antonio Vivaldi en Johann Sebastian Bach. Het programma duurt ongeveer een uur en bevat naast werken waarin beide musici samenspelen ook bekende solowerken voor beide instrumenten. De entree voor het concert bedraagt 8 euro, aanvang 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.