Boek van de Week: ’t Verrukkelijke kinderbakboek

  Het seizoen van Heel Holland Bakt loopt al weer aardig richting de finale. Het blijft een publiekstrekker, de kijkcijfers liegen er niet om. Ook de winnaars van eerdere afleveringen laten nog steeds van zich horen. Zo heeft Rutger van den Broek, winnaar van seizoen 1, samen met ‘onze’ Mark Haayema*  een kinderbakboek geschreven.  In dit verrukkelijke boek neemt de familie Bakker de kinderen mee het jaar door  en maakt bij elk seizoen de lekkerste taarten, cakes, koekjes, broodjes, pannenkoekjes en wat al niet meer.

  Recepten
  Rutger is van de recepten, in een heldere en niet kinderachtige stijl geeft hij de recepten.  Alle ingrediënten worden duidelijk en in volgorde genoemd en vooraf is er een korte instructie over de oven, bakvormen bekleden, technieken en gaarheid. En niet onbelangrijk, Rutger vertelt ook heel duidelijk waar en wanneer de jonge bakkers de hulp van een volwassene in  moeten roepen.  Als alles is verzameld kan het bakken beginnen. Yoghurtcake, rozijnenbolletjes, muisjesschuim, kokosbollen en niet te vergeten een heuse verjaardagstaart. Het ziet er allemaal heerlijk uit op de prachtige foto’s van Saskia Lelieveld.

  Verhalen
  Mark Haayema is niet echt van het bakken, hij komt niet verder dan het aflikken van de gardes. Mark is van de verhalen, de gedichten, de weetjes. Als kinderboekenschrijver is hem dat uiteraard toevertrouwd. Grappige kleine verhaaltjes van soms maar 1 pagina. Veel gedichtjes, zoals van de koe met de hik. Die schrikt niet van een boe.  Gevolgd door een aantal ‘hikweetjes’ over hoe je zelf van de hik af kan komen. Als je dan eens moet wachten tot iets gaar is, heb je gelukkig veel leuks om te lezen.

  Speels
  Tekst en recepten wisselen elkaar af. Dat maakt het boek heel speels. Samen met de grappige illustraties van Emanuel Wiemans verlevendigen ze op een humoristische wijze dit mooie en handzame bakboek waar niet alleen kinderen met plezier uit zullen bakken. Ook voor volwassenen staat er genoeg origineels in om mee aan de gang te gaan.

  Mark Haayema is geboren en getogen in Ommen. Hij is een veelzijdige kinderboekenschrijver, acteur, poppenspeler en tekstschrijver van liedjes. Hij werkt onder andere mee aan Sesamstraat en de Boterhamshow.

  Het  boek ”t Verrukkelijke Kinderbakboek’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.