Boek van de Week: ‘Acti€f besparen’ van Adrianne Hooimeijer-Mourits

Het is half januari, Blue Monday komt eraan en de portemonnee is bijna leeg? Dan is het tijd om dit bespaarboek eens door te lezen. Inspiratie en tips voor een rijk leven met een klein budget, aldus de uitgever. Niet alleen om te bezuinigen of omdat je maar  weinig te besteden hebt. Vooral ook om duurzamer met je dagelijkse leven om te gaan.

Mission impossible
Adrianne Hooimeijer, ook bekend als blogster Aad, stelde zichzelf een paar jaar geleden de uitdaging om met haar gezin een jaar lang met € 50 per week rond te komen. Dat leek aanvankelijk een mission impossible, toch zag ze ook al snel hoe creatief ze met geld om kon gaan. Niet iets vervangen als het kapot, kwijt, niet meer bruikbaar is, eerst rondkijken of er een alternatief is. Kliekjes niet weggooien maar in de diepvries bewaren en aan het eind van de week een restjesdag invoeren.  Zelf dingen repareren.  En bovenal kritisch kijken naar aanbiedingen, de folders de deur uitdoen en alles op een rijtje blijven zetten.

Praktisch
Het boek bestaat niet alleen uit aanbevelingen maar staat ook boordevol echt praktische voorbeelden. Hoe maak je een eenvoudig budgetoverzicht,  hoe maak je zelf je wasmiddel, hoe neem je je vaste lasten onder de loep. Hoe voer je een gesprek met een energieaanbieder, zorgverzekering,  iemand die je iets aan wil smeren.  Hoe voorkom je impulsaankopen. En maak aan het eind van elke maand de rekening op. Heb ik het goed gedaan of sta ik weer in de min? Denk aan wat je zou kunnen doen met het bespaarde geld. Stel je een doel waar je naartoe werkt. Zo hou je de moed erin.

Tijd
Aad schrijft heel toegankelijk, er wordt flink met tips gestrooid, hier en daar staat er een tegeltjeswijsheid, soms is het allemaal wat kneuterig maar de tips zijn heel handzaam en goed uit te voeren. Wat wel een factor is is de tijd die je eraan kwijt bent. Met een drukke baan naast een druk gezin lijken niet alle tips even haalbaar. En in het geval van Aad, is het vooral zij die aan alle tips de uitvoering geeft. Manlief staat erbij en kijkt ernaar. Maar dat neemt niet weg dat er veel bruikbaars instaat. Zeker een aanrader voor wie wil of moet bezuinigen.

Het  boek ‘Acti€f besparen’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen.  Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.