4 februari Wereldkankerdag; activiteiten in de buurt

OMMEN – Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waarmee één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven wordt geconfronteerd. Met de slogan ‘Kanker zet je wereld op zijn kop’ wordt aandacht gevraagd voor kanker en de gevolgen van deze ziekte. Op 9 januari 2020 is de website www.wereldkankerdag.nl live gegaan. Daarop staan alle activiteiten die georganiseerd worden rond Wereldkankerdag.

Activiteiten in de regio

Het Vechtgenotenhuis aan de Beerzeweg 5d in Ommen heeft op dinsdagmorgen 4 februari vanaf 10.00 uur de volgende activiteiten: stoelmassage, behandeling door een nagelstyliste, behandeling door een schoonheidsspecialiste, kleurenadvies voor kleding, afsluitende lunch (om 13.00 uur). Ook zijn medewerkers van de Stichting Breiboezem aanwezig. Zij voorzien vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan van een gratis gebreide borstprothese. Meer informatie is te vinden op www.vechtgenoten.nl

Samenwerking formele en informele zorg

Dit jaar ligt de focus op het zoveel mogelijk samen optrekken in de regio: ziekenhuizen, eerstelijns zorgaanbieders, inloophuizen en andere partijen. Door de krachten te bundelen vindt de patiënt sneller zijn of haar weg naar de juiste zorg op het juiste moment.

Daphne de Roode Netwerkcoördinator & Ketenmanager Palliatieve zorg bij Isala vertelt waarom formele en informele zorg elkaar zouden moeten versterken: “Er is in het ziekenhuis simpelweg geen tijd om mensen voldoende te steunen hoe om te gaan met kanker. Daar is uiteraard wel behoefte aan. Denk aan ontmoetingen met anderen, informatie en ontspanningsmogelijkheden.” Hiervoor kan de patiënt bijvoorbeeld terecht bij de inloophuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.