Zoekplaatje

Drie mogelijk herkenbare dames op de warenmarkt op het Kerkplein in Ommen. De foto is afkomstig uit de collectie van verzamelaar Jan Veneman. Op de achtergrond (op inzet links) zien we nog het oude stadhuis van Ommen. Dit raadhuis werd gebouwd in 1753 op de fundamenten van het in 1531 gebouwde stadhuis. In maart 1828 werd bij de brug een nieuw stadhuis gebouwd en het oude raadhuis werd ingericht als woonhuis en verhuurd aan een zekere G. Poel. Bij raadsbesluit van 26 november 1836 kreeg het de bestemming van woning van de hoofdonderwijzer. Na de verhuizing van het hoofd van de school (C. Ennes) in 1908, werd het oude stadhuis verhuurd als particulier woonhuis, totdat het in 1957 werd afgebroken. Wie helpt ons aan (één van) de namen van de drie dames?

Met dank aan Herman van Elburg voor de informatie over het vorig zoekplaatje (week 49: auto op de Vechtbrug met o.a. Sinterklaas) in deze 2-wekelijkse reeks: “De chauffeur is dhr. Kl(aas) Klosse, werkzaam bij garage Luttekes aan de Stationsweg. Naast de chauffeur wellicht deurwaarder dhr. Groeneberg ? Naast de Sint mogelijk dhr. K. Siero (schilder) destijds woonachtig aan de Voorbrug. Sint is mogelijk geschminkt door de vader van Hans Beijer; kapper in de voormalige kazerne aan de Voorbrug.”

Reacties met vermelding van archiefnummer IO0004 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.