Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

De zaken gingen goed bij de firma B.J. Paping aan de Kruisstraat in Ommen. Op 19 december 1957 werd de zaak uitgebreid met een nieuw winkelpand op het Vrijthof. De afbeelding hierboven bestaat uit twee samengevoegde foto’s van een modeshow die door Paping in 1965 is georganiseerd. Wie herkent (één van) de dames die hieraan meewerkten?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 54 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Jan Sibelt voor de informatie over zoekplaatje 53 van week 48 (twee foto’s gemaakt in 1964 van een schoolklas in een noodlokaal in Lemelerveld): “Naast meester Van de Vegt herken ik de volgende leerlingen: Bennie van de Kolk, Wim Grote Bromhaar, Wim Schrijver, Bennie Schrijver, Tonnie Schrijver, Noud van den Berg, Huub Schuurman, Arnold Jansen, Paul Bras, Hennie Kleinmeulman en Gerard of Bennie Zwakenberg.”

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_57608/09 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.