Zilveren certificaat voor gezonde sportkantine

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag ontving Arjan Hoekman als voorzitter van de clubhuiscommissie van S.V. Nieuwleusen, het zilveren certificaat voor gezonde sportkantines, uit handen van wethouder Jan Uitslag en Marjanne van Essen (voedingscentrum voor eerlijk eten). S.V. Nieuwleusen leverde hiermee een unieke prestatie. Het is de eerste sportvereniging in de gemeente Dalfsen die het certificaat zilver heeft behaald. In de gehele provincie Overijssel is het de vijfde club die werkt volgens de richtlijnen voor gezondere kantines.

Verenigingen kunnen zich aanmelden bij Teamfit.nl. Na een eerste adviesgesprek helpt een coach met het opstellen van een realistisch doel en een realistisch actieplan. Sport en gezonde voeding gaan goed samen. Teamfit helpt de verenigingen ook bij de exploitatie en zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. “Wij kregen van de vereniging alle medewerking om dit goed aan te pakken”, zegt Arjan Hoekman. Belangrijk is dat men goed gemotiveerd is om dit uit te voeren en men moet een goed plan maken.

Dat wij een gezonde sportkantine zijn, wil niet zeggen dat er geen enkel kroketje meer te krijgen is. Maar er is altijd een betere keus. Van ieder product die hier te krijgen is bestaat tenminste ook een ‘betere’ en deze is te vinden op ook een betere plek”, aldus Hoekman bij zijn presentatie. Wethouder Uitslag reageert blij: “Bij de opening van het nieuwe clubhuis werd al een suggestie gedaan en ik ben blij dat dit nu werkelijkheid is.” Uitslag weet uit eigen ervaring, dat na een goede training of een fanatieke wedstrijd samen nagenieten in de kantine belangrijk kan zijn. In de volksmond ook bekend als de ‘derde helft’ maar dan ook met gezonde voeding. Hij feliciteert de vereniging met het zilveren certificaat. Voorzitter Erwin van Leussen verraste de kantinecommissie met een cheque voor een gezamenlijk uitje.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.