Home / tweetpost / Wouter Mars trekt Vilsteren over de streep

Wouter Mars trekt Vilsteren over de streep

VILSTEREN – Hoewel Dik Runherd wekelijks benadrukt dat de stemming onderling goed is en dat er met inzet en passie wordt getraind, is een overwinning het enige, echte balsem voor de ziel. Dat is zo in Londen, Parijs, Amsterdam, Ommen en ook in Vilsteren. Met Wissel treft Vilsteren een opponent die op pas drie puntjes heeft verzameld. Het is geenszins de bedoeling dat de
Molenesch een kuuroord wordt voor de haperende equipe van William Hulshof. Met de laagvliegers Wissel, Go-Ahead en V en L als aanstaande opponenten is de oogsttijd aangebroken voor de ploeg van Runherd. Eerste in rij was Wissel. De derde triomf van het lopende seizoen, of toch weer een uitglijer?

Door de mist dreigde een schimmenspel op de Molenesch, maar de ellende trok pal voor aanvang op. De thuisclub begon voortvarend. Een knal van Justus von Martels zeilde maar net over en pal daarna begon linksback Matthijs Kamphuis aan een solo, welke hij net niet wist te bekronen. De Derbystar zoeft voorlangs. Goed begin, slecht vervolg. Misschien door de tegenslag. Na nog geen acht minuten spelen. Berry Rozendal lost een schot, of eigenlijk schotje van buiten de zestien. De bal lijkt een gemakkelijke prooi te worden voor Stefan Hendriks, maar wordt onderweg getoucheerd. De doelman op het verkeerde been en het leer eindigt in het nylon.

Verder valt er voor de thee niets te beleven op de Molenesch. Beide defensies smoren elke offensieve gedachte in de kiem. “Nu op de kantine aan, dat is altijd beter”, beweert Bennie Hendriks pal voor de hervatting. De elftalleider van de thuisclub krijgt gelijk. Met wie anders dan Wouter Mars in de hoofdrol. Door de verplaatsing van rechtsbuiten naar rechtshalf voor de thee anoniemer, maar hij laat zien een aanvaller pur sang te zijn. Met de rug naar het vijandelijke doel wordt een voorzet van Pim Kamphuis gecontroleerd. Daarna is het kappen, draaien en schieten, 1-1.

De gelijkmaker pompt het Vilsterse zelfvertrouwen op. Met nog een kwartier voor de boeg wordt Vlierman op links op avontuur gestuurd. Wat volgt is een voetbal abc’tje, achterlijntje halen
en strak terugtrekken. Mars komt al instormen en tikt de 2-1 in het net. Ook doelman Tom Proper deelt een tik uit en mag van arbiter Velic gaan douchen. Veldspeler Tom Wiegman neemt de handschoenen van zijn gesanctioneerde sluitpost over en krijgt in het resterende kwartier meer te doen dan Proper in al die tijd daarvoor. Mars mag terug naar zijn vertrouwde stek voorin en
is net als Vlierman ontketend. Keer op keer halen de lastpakken (gezien vanuit Wissels perspectief) de achterlijn, maar klinkende munt blijft lange tijd uit. Als pal voor tijd Vlierman voor de zoveelste keer doordendert en vanaf de streep de Derbystar voor slingert, siert Rowi Hollegien zijn invalbeurt op de derde Vilsterse treffer, 3-1.

Vilsteren reist zondag naar Deventer. Op de Rielerenk is Go Ahead de te kloppen ploeg. Aanvang: 14.00 uur.

Stand 5F: IJsselstreek 10-26, Raalte 10-22, Emst 9-21, Sallandia 10-21, Epse 10-20, Mariënheem 10-16, CCW ’16 10-15, UD 10-14, Wesepe 10-11, Terwolde 9-10, Vilsteren 10-9, V en L 10-6 (13-29), Wissel 9-3 en Go Ahead 9-1.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.