Home / tweetpost / Vilsteren zonder franje langs V en L

Vilsteren zonder franje langs V en L

VILSTEREN – Na Wissel en DVV Go-Ahead moest V en L het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van Vilsteren. Op basis van de ranglijst een klus die te doen was. Afsluiten met een driepunter en vervolgens op naar de kerstdagen, de oliebollen en het vuurwerk. Vlug en Lenig dus. Afkomstig uit De Vecht, een buurtschap gesitueerd aan de sluiproute van Deventer naar Apeldoorn.

Trainer Dik Runherd hield zijn troeven achter de hand. Wouter Mars had nog maar net een griepje overwonnen en Jari Vlierman was aangeslagen uit het duel met Go-Ahead gekomen. Was het door het ontbreken van deze vaste waarden of was het de wind, zeg het maar. Feit is dat het niet erg vlotte op de nepsprieten van de Molenesch. Het Vilsterse spel was slordig en onrustig. “Ze bin’ an ’t knooien”, liet de geblesseerd toekijkende routinier Henri Tuin zich ontvallen. Er waren inderdaad weinig sprankelende momenten. Een daarvan zorgde wel voor de 1-0. Matthijs Kamphuis was een van de weinigen die zich aan de malaise onttrok. Met indrukwekkende rushes langs de lijn trok de linksback positief de aandacht. Halverwege het eerste deel trok hij voor de zoveelste keer op avontuur. Tikkie breed op spits Sven Koggel, die stuurde met een pirouette Remco Overvelde het bos in en maakte vrij voor doelman Jermo van Assen geen fout.

Deze 1-0 was tevens de ruststand. Nee, niet best. Na de thee gaat het vast beter. Richting kantine. Wouter Mars en Jari Vlierman mochten starten in deel 2 en dat betaalde zich vlot uit. Sven Koggel veroverde de Derbystar rond de middencirkel en zag vanuit zijn ooghoeken dat Mars de brommer al had aangetrapt. Voor vleugelverdediger Arne Huisman was er geen houden meer aan. Ook doelman Van Assen kreeg geen schijn van kans van de lepe aanvaller. 2-0, buit binnen. Bouw maar uit die voorsprong.

Niks daarvan. Nauwelijks was er afgetrapt of een diepe bal was de voorbode van terugkerende wedstrijdspanning. Doelman Stefan Hendriks rekende op zijn centrale duo Mars en Noordman, die echter op hun beurt rekenden op de sluitpost. Stan Davelaar profiteerde van het knullig uitziende misverstand. 2-1, we hebben weer een wedstrijd. Nee toch niet. Koggel onderschept de bal, na beroerd uitverdedigen bij V en L. De spits bewaard het overzicht en schuift af op Vlierman die de bal in het dak van het doel knalt. Voor de tweede keer laat de thuisclub de gasten dichterbij komen. Vilsteren denkt alleen maar aan aanvallen en vergeet Ingmar Engel. De linkerspits staat moederziel alleen aan de zijlijn, maar ziet heil in een blinde peer naar voren. Oppikken en met zevenmijlslaarzen naar binnen. Een zwaai met de rechter en Stefan Hendriks is kansloos in de verre hoek.

Na de 3-2 kan het beide kanten op. “Fluit maar af”, wenst Runherd hardop. Pal voordat arbiter Louis van Meenen toekomt aan de wens van de trainer, geeft invaller Rowie Holegien de score een wat fraaiere aanblik. 4-2, nee we trappen niet meer af. Ook Van Meenen vindt het goed zo.

Stand 5F: IJsselstreek 11-29, Raalte 11-25, Epse 11-23, Mariënheem 12-22, Emst 10-21, Sallandia 11-21, CCW ’16 10-15, Vilsteren 12-15, UD 11-14, Wesepe 12-11, Terwolde 10-10, V en L 11-6, Go-Ahead 11-4 en Wissel 9-3.

Opstelling: Hendriks; Van der Kolk, Noordman, Chiel Mars en Mathijs Kamphuis; Kortstee (65. Hollegien),  Jelle Niens en Stijn Niens; Pim Kamphuis (45. Wouter Mars), Koggel en Von Martels (45. Vlierman).

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.