Home / tweetpost / Vilsteren trakteert jarige trainer Runherd op monsterzege

Vilsteren trakteert jarige trainer Runherd op monsterzege

DEVENTER – Op 8 december 1967 zag Dik Runherd het levenslicht. Exact 52 jaar later vindt de boreling van destijds zichzelf terug in een dug-out, langs een tochtig, enigszins hobbelig veld op het ietwat gedateerde sportpark Rielerenk in Deventer. Jarig of nog lang niet jarig, de oefenmeester van v.v. Vilsteren droeg het commando niet over, hoewel de missie op papier te doen was.

Tegenstander DVV Go-Ahead zit er niet lekker in en heeft uit negen confrontaties slechts een schamel puntje veroverd. Het enige dat Runherd van zijn equipe verlangde op deze voor hem zo gedenkwaardige dag, was een overwinning. Het bestuur van Vilsteren kwam hem al tegemoet en bood hem contractverlenging aan op de laatste dag van zijn 51e levensjaar. Een dag gevolgd door een passend cadeau van ‘zijn jongens’. Niet te veel gevraagd toch?

Nee, niet teveel gevraagd. Runherd kon opgewekt verslag doen, voor hij zich weer tot zijn verjaarsvisite wendde. “Terechte overwinning tegen een sportieve tegenstander in een leuke en goede wedstrijd van onze kant”, stak de jarige trainer de loftrompet. “Na rust komen ze terug tot 1-3 en hadden we het even lastig, maar na de 1-4 was het verzet definitief gebroken.”

In de koekstad opent Jari Vlierman na iets meer dan een kwartier ballen de score. Als eerst Wouter Mars en daarna Sven Koggel binnen het openingshalfuur de stand naar 0-3 tillen lijkt het appeltje/eitje. Na de thee kampt Vilsteren met herstartproblemen en loopt het eventjes stroef. Als Jordi Molemans tegen scoort is Runherd licht ongerust, maar Pim Kamphuis herstelt razendsnel de marge van drie. Als even later Jelle Niens na een handsbal vanaf elf meter zijn goaltje mee pikt verdwijnt het laatste sprankje twijfel als sneeuw voor de zon. In de eindfase mag Mars zijn moyenne opvoeren, op aangeven van invaller Rowi Hollegien. Eindstand 1-6. Plop, plop, plop, vort met die doppen. Lekkere verjaardag voor de trainer van Vilsteren.

Vilsteren ontvangt zondag V en L uit De Vecht. Een dorpje verstopt in de driehoek Deventer-Twello-Apeldoorn. Op de Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Stand 5F: IJsselstreek 11-29, Raalte 10-22, Emst 9-21, Sallandia 10-21, Epse 10-20, Mariënheem 11-19, CCW ’16 10-15, UD 11-14, Vilsteren 11-12, Wesepe 11-11, Terwolde 9-10, V en L 10-6, Wissel 9-3 en Go Ahead 10-1.

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.