Home / / Vierde plaats voor Joep Wennemars op NK Schaatsen

Vierde plaats voor Joep Wennemars op NK Schaatsen

DALFSEN / ALKMAAR – Op een winderige, half overdekte ijsbaan De Meent in Alkmaar stonden er zaterdag voor de Stokvisdennen maar liefst vier heren junioren B en een dame junior A aan de start van het NK 3 kilometer. Joep Wennemars had al een snelle 500 en 1000 meter in de benen, maar eindigde met 4:14,12 toch op een mooie vierde plaats.

Stan Kleinlugtenbeld en Niels Meijer stonden eerder in de week nog eerste en tweede reserve, maar lieten zien op het NK thuis te horen door vijftiende en dertiende van de twintig deelnemers te worden. Teamgenoot van Wennemars bij het Regionaal Talent Centrum Jens Verbeek kwam na een matige voorbereiding tussen zijn clubgenoten uit, op de veertiende plaats. Meijer zette een tijd neer van 4:23,26, Verbeek 4:24,63 en Kleinlugtenbeld 4:25,34.

Bij de dames A-junioren kwam Kayleigh ter Laak tot 4:46,03, een tijd die goed was voor een twaalfde plaats. Op de foto Meijer, Wennemars en Kleinlugtenbeld, die al vele jaren lang deel uitmaken van een grote vriendengroep met talentvolle leeftijdgenoten bij de schaatsclub.

Foto: Gerlof Meijer

Lees ook

Rosengaerde en Saam Welzijn bundelen hun krachten

DALFSEN – Woonzorgcentrum Rosengaerde en Saam Welzijn slaan figuurlijk de handen ineen. De twee Dalfser …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.