Uit Hei en Dennen: Jokkebrok

  Je bent van koninklijke bloede, tweede zoon van de koningin van Engeland en je jokkebrokt zo onvoorstelbaar doorzichtig, dat zelfs een kleuter z’n wenkbrauwen zou fronsen. Pijnlijk voor z’n ouders, dochters en andere familieleden.

  Randy Andy werd hij genoemd. Hoe onnozel moet je zijn om je te laten interviewen door een doorgewinterde BBC-interviewster. Niets is immers zo interessant als een royal in een hoek te duwen, die je van te voren bedacht hebt. Is er een gedegen voorgesprek geweest of rollenspel gespeeld met Andrew? Waarschijnlijk niet. Is hij gewaarschuwd door z’n adviseurs? Nou en of, maar deze koninklijke telg is met een gouden lepel in z’n mond geboren hè. Die denkt de wereld naar zijn hand te kunnen zetten. Het was een meesterwerk van de tv-vrouw: vilein en scherp liet ze hem oplopen tegen eigen geborneerde uitspraken.

  Nu is hij ontdaan van alle koninklijke plichten met inbegrip van behuizing in een deel van Buckingham Palace. Arme koningin Elisabeth 93 jaar, wonend in dat giga paleis zonder echtgenoot, die het verkiest kilometers van haar vandaan te wonen. Een mooi hecht gezinnetje? Drie leden van het gezin zijn gescheiden en weer hertrouwd, alleen de jongste prins is nog samen met zijn vrouw en twee kinderen. Nee, een koninklijke titel is niet altijd verbonden met geluk en onberispelijk gedrag.

  Dat doen wij anders hè. Nou ja, wij? Onze koninklijke families. In het verleden zijn twee prinsessen gescheiden en hadden wij met een Prinsgemaal te doen, die buitengemeen ontrouw was aan zijn koninklijke gade, die hij slechts trouwde om een bijzonder interessant rijk en zeer ontrouw leven te leiden. Arme koningin Juliana, zo dol verliefd op haar Benno en dan te moeten ervaren, dat het allemaal een vooropgezet plan was. Dan denk ik aan het laatste TVinterview van dit paar. Prinses Juliana vraagt haar man, hoe hij tot het idiote idee kwam om met haar te trouwen. Hij antwoordde lachend met “Oh, vond je het zo’n idioot idee?” Prinses Juliana was toen al op weg naar haar langjarige geheugenverlies. Hij bleek ook nog twee dochters bij twee verschillende vrouwen te hebben geproduceerd.
  Koningin Beatrix en Prins Claus hebben hun taken voortreffelijk verricht en hun zoons verstandig en liefdevol opgevoed.  Sinds 30.4.2013 zit Koning Willem Alexander op de troon met koningin Máxima aan zijn zijde. Een mooi paar met drie prachtige dochters. Ik heb dus 3 koninginnen en 1 koning meegemaakt.
  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.