Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Hoera, kerst!

Uit Hei en Dennen: Hoera, kerst!

Nou ja, bijna hè. Verloofde en ik zijn vandaag naar Intratuin in Zwolle gereden om daar toch maar weer een kerstboom te kopen. Al onze kerstspullen had ik verdeeld onder onze kinderen en dus zaten we de vorige kerstdagen wat sneu en ongezellig bij elkaar. Wij beloofden elkaar ons huis het volgende jaar toch weer wat sfeervoller te maken. Of dat gelukt is? Geweldig, echt sprookjesachtig.

Omdat we weer opnieuw moesten beginnen beginnen, vertrokken wij vandaag naar Intratuin in Zwolle om ons te oriënteren op de stijl van 2019. Eerst een boom met lampjes bekijken. Leek me handig, je zet hem in elkaar en doet de stekker in het stopcontact. Ze zijn niet voor niets, tjonge wat een prijs zeg. Daar kun je met CorenDon een week voor logeren in Turkije. Ik zie die advertenties wel eens, vliegreis, maaltijden en hotel voor een prikkie. Ooit,  in een heel grijs verleden ben ik met een toenmalige verloofde en mijn twee jonge dochtertjes naar Tunesië gevlogen. Niets mis mee, maar het was augustus, dus daar 40 graden. De maaltijden bestonden uit enorme brokken kamelenvlees met koude zachte frieten en het ontbijt uit grote stukken ondefinieerbaar brood. Het strand en de zee lag vol kwallen en de zwembaden hadden groezelig geel water. En nee, ons vakantiehuis had geen airco, wel veel enge beestjes.

Ik dwaal af, Intratuin was adembenemend prachtig, maar hoe kies je uit zo veel aanbod je kerstboom versiering? Ik kwam tot de verrassende combinatie van wit, rood en groen. Nu zou je zeggen, een makkie. Maar dat is niet zo, wit wil wel, en rood is redelijk te vinden, maar groen? En als ik eenmaal een besluit heb genomen moet het ook waargemaakt worden hè. Ach, in Ommen zijn toch ook winkels, Hema, Action en Blokker. Dat viel tegen. Alle kleuren, maar geen groen. Meer winkels met kerstattributen hebben we niet hè,  Thuisgekomen moest de boom, compleet met verlichting in elkaar worden gezet. En nee, dat is geen makkie. Zelfs niet voor verloofde. Maar, na wat oefening kreeg hij het voor elkaar en nu staat de boom met honderd kleine lichtjes te prijken op een plek waar hij zowel in de zit- en eetkamer, alsook in de serre te bewonderen is. En zo zit ik dus moe maar voldaan, deze column in de serre te tikken, met zicht op onze diverse kerstcreaties. Beetje kitscherig? Welnee, pure kerstsfeer!
Antoinette

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.