Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Heb ik weer!

Uit Hei en Dennen: Heb ik weer!

De linkerkant van mijn gezicht is rood bepukkeld, waardoor het spreekwoord nu niet luidt: ‘wie haar neus, maar wie haar wang schendt, schendt haar aangezicht’. Kerstdiners in aankomst en ik verschijn gepokt en gemazeld. Niemand gaat vrijwillig naast een geschonden vrouw zitten. Zeker niet tijdens kerstdiners. Wel mag ik gehuld in een chador aan de kop van de tafel deelnemen aan het feestmaal. Dus ik oefen nu thuis met een theedoek over mijn geschonden gelaat.

Maar, alle gekheid op een kersttakje, hoe komt een mens aan een schimmelinfectie op de wang? Ja, ik kroel met de hondjes, maar dat doe ik al m’n hele leven. Waarom reageert mijn wang dan ineens zo gemeen pukkelig rood? Het jeukt ook nog eens verschrikkelijk, maar krabben lijkt me niet bevorderlijk voor genezing. Tja, wat doe je met zo’n wang? Je gaat naar de huisarts. Ik had een afspraak voor dinsdagmiddag, maar verscheen op woensdagmiddag. Ja, verkeerd in agenda geschreven hè… Ik maak de afspraak voor dinsdag en zet hem op woensdag in mijn agenda. Er rust zoveel zegen op het ouder worden lieve lezers!

Gelukkig zag de assistente mij binnenkomen. Zij informeerde de arts, die mij enthousiast begroette en van me wilde weten waarom ik hem opzocht. Dat is dan weer zo attent hè, ik kom dus met mijn lepra gezicht binnen en hij vraagt toch vriendelijk wat er aan de hand is. Ik toonde mijn geschonden gelaat en hij bekeek de boel onder een vergrootglas om te zien om welke pukkels het ging? Het was een duidelijke zaak, ik had een schimmelinfectie. Wat? Kan dat ook al op je wang en hoe krijg je dat dan? En vooral, wat is er tegen te doen? Er zijn zalfjes voor deze aandoening, en ik kreeg er gelijk twee. Op de valreep nog even naar ‘stikmeniks’-pilletjes gevraagd. Ik ben namelijk geen onverschrokken vrouw, die bij plotselinge paniek gewoon rustig blijft zitten. In tegendeel, mij kun je dan opvegen. Met een hartslag van 200 zit ik dan uren trillend op de bank te wachten tot het over gaat. Mijn hele familie heeft deze makke. Soms lenen we bij elkaar een pilletje. Maar daarvoor moeten we 200 kilometer rijden, dus erg praktisch is dat niet.

Nu zit ik dus met een dubbele dosis anti pukkelcrème deze column te tikken. In de hoop dat ik dan pukkelloos aan de diverse kerstdiners deel kan nemen.

Antoinette

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

One comment

  1. Sterkte Antoinette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.