Home / / Talentenbrigade viert éénjarig bestaan

Talentenbrigade viert éénjarig bestaan

NIEUWLEUSEN – De Talentenbrigade van het Agnieten College bestond afgelopen week precies één jaar. Dat werd onder andere gevierd met een bubbelvoetbaltoernooi in de Spil. De Talentenbrigade biedt leerlingen ruimte om op hun eigen manier activiteiten en evenementen te organiseren.

Het afgelopen jaar heeft de Talentenbrigade zich op vele verschillende manieren laten zien, zowel binnen als buiten de Spil. “De leerlingen leren organiseren en samenwerken en ontdekken eigen talenten. Belangrijk is dat ze ook meer vertrouwen krijgen en zich vrijer voelen, waardoor ze meer zichzelf kunnen zijn. Dat heeft zijn uitwerking in de hele school, thuis en daarbuiten”, zegt Mink de Vries, één van de leerkrachten van het Agnieten College. “Wij doen dit in samenwerking met Saam Welzijn. Wij hebben veertien teams bestaande uit vier tot zes leerlingen en er lopen een aantal projecten. Wij als leerkrachten doen niets, we houden alleen toezicht. Alles wordt aan het team overgelaten. De teams moeten zelf voor bijvoorbeeld de sponsoring en materialen zorgen die voor een ‘evenement’ nodig zijn. Zo ging een team oliebollen verkopen, er is een lego-techniekgroep en er zijn leerlingen die kleding maken. Gemiddeld zijn er drie evenementen per week.”

Op 4 december teken(d)en Saam Welzijn en de Talentenbrigade van het Agnieten College een overeenkomst waarin ze kiezen voor gezamenlijk eigenaarschap van de Talentenbrigade. Dat is een unieke overeenkomst in Nederland tussen Onderwijs en Welzijn. Het betekent niet alleen ondersteuning naar elkaar, maar ook gezamenlijk doelen opstellen. De vraag die steeds gesteld wordt is: Wat kunnen wij samen doen voor jongeren in de gemeente Dalfsen en omgeving?

Tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.