Sportieve kinderen via Sports4Kids in de gemeente Dalfsen extra beloond

DALFSEN – De gemeente Dalfsen probeert al jaren kinderen te stimuleren om na schooltijd in beweging te komen en hen aan te zetten tot een gezonde en actieve leefstijl.

Het gaat om kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Afgelopen jaar werden alle sport- en beweegactiviteiten van Sports4Kids gratis aangeboden. Sports4Kids, een naschools kennismakingaanbod in de gemeente Dalfsen, helpt kinderen bij het maken van een keuze voor een sport die hij of zij leuk vindt. “Kinderen in de gemeente Dalfsen hoeven zich na schooltijd absoluut niet te vervelen”, zeggen de buurtsportcoaches William van Lenthe en Marco Hollak.

Afgelopen jaar hebben circa 1100 kinderen deelgenomen aan 86 activiteiten na schooltijd. In samenwerking met nagenoeg alle sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente hebben de buurtsportcoaches een divers programma opgezet dat ervoor zorgde dat elke week een cursus of clinic werd aangeboden. Wethouder Jan Uitslag reikte in het gemeentehuis de prijzen uit aan de deelnemers die aan minimaal zes activiteiten hadden deelgenomen. De hoofdprijs was een jaar lang gratis lidmaatschap bij een sportvereniging naar keuze. Of een zwemabonnement, sportkleding/materiaal, wedstrijdstrijdticket voor PEC Zwolle etc.

Hij gaf de kinderen direct het advies mee om het vele bewegen ook als goede voornemen mee te nemen in 2020. De deelnemers waren blij met de prijzen en beloofden volgend jaar weer van de partij te zijn. Beide buurtsportcoaches Hollak en van Lenthe van de gemeente Dalfsen zijn blij met de grote aanmelding ieder jaar. “Onze taak is om ieder jaar meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. Ook proberen wij verbinding te leggen tussen aanbieders van sport en andere sectoren. Bijvoorbeeld met welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.’

Sports4Kids 2020
Woensdag 15 januari 2020 om exact 12.00 uur wordt het nieuwe Sports4Kids seizoen geopend met meer dan 100 nieuwe sportactiviteiten voor na schooltijd. Nagenoeg alle sportverenigingen en sportaanbieders in de gemeente Dalfsen verzorgen hierin een kennismakingsaanbod. Het aanbod is vanaf 15 januari te vinden op www.dalfsenbeweegt.nl

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.