Home / tweetpost / Schoonebeek troeft OVC ’21 af op agressie

Schoonebeek troeft OVC ’21 af op agressie

NIEUW-SCHOONEBEEK – ‘What’s in a name?’ Schoonebeek speelt niet in Schoonebeek, maar in het nabije Nieuw-Schoonebeek. Aan het roer van de ploeg uit het grensdorp staat Jorden Abel. Toch niet dè Jorden Abel? De trainer van JC Ommen onder 19? Dus wel! Die Abel dus. Een beer van een vent. Een coach die ‘kort op zijn ploeg zit’ en gezegend is met een stem waarmee hij in de Rotterdamse haven zonder versterking zeeschepen kan binnen loodsen. Zijn krachtige uitstraling en kennis van de tegenstander ten spijt, Abel staat tijdens de match aan de zijlijn. Zijn elftal moet binnen de lijnen zijn snode plannen gestalte geven.

Of dat lukt…? Afgaand op de doelcijfers is Schoonebeek een ploeg die moeilijk scoort, maar ook eentje waar het lastig tegen scoren is. Dan luidt het parool: niet op achterstand komen, want dan kan het nog wel eens een heidense klus worden. Tegen Gasselternijveen kwam OVC ’21 met de schrik vrij (3-2) en pakte in de extra tijd de volle buit, terwijl Jan en alleman al rekening hield met een nederlaag. Een les welke mag gelden als een ‘wake-up call’. Al is het maar om hartklachten bij de supporters te voorkomen.

Pfff…, een verloren middag. 3-0 aan de broek. Volledig afgetroefd op agressie. Gezonde agressie welteverstaan. Niks mis mee, het is de scheidsrechter die bepaalt hoe ver je kunt gaan. En arbiter Koops houdt kennelijk wel van ene mannelijk potje voetbal. Voetbal is eigenlijk niet zo moeilijk: win je de persoonlijke duels, dan win je over het algemeen ook de wedstrijd. OVC ’21 kwam om te voetballen, Schoonebeek maakte er een strijd van en werd de terechte winnaar. Eerlijk si eerlijk, de bezoekers uit Ommen staken de thuisclub de hand toe. Halverwege het eerste bedrijf speelt Jeroen Legebeke te kort terug op verdediger Robin Meijerink. Die gaat niet voor de overtreding, maar gokt op het falen van spits Leon Steffens. Een misrekening. Eerste aanval Schoonebeek en gelijk kan doelman Scholman de vernederende gang naar het net maken.

Het is Martin Berens die daarna de hoofdrol pakt. De geweldenaar in het doel van de thuisclub houdt Floris Mensinga en Tyron Schokker van de 1-1 met even dappere als fabuleuze reddingen. Als na de thee Dennis ter Burg het speeltuig tegen de deklat prikt en Schokker de rebound niet over de fatale lijn weet te werken, voorzien de uitsupporters een moeilijke middag. Het lijkt niet te mogen. Dan valt het doek. Leon Steffens ontvangt het leer in buitenspelpositie, maar de vlag blijft omlaag. Rohan van Stegeren wordt door de robuuste spits afgetroefd en haalt uit, 2-0. Goeree wisselt, maar zijn ploeg is het kwijt. Alle persoonlijke duels gaan de mist in en Justin Katuin kan zich zelfs een misser vanaf elf meter veroorloven. Steffens lijkt de interne strijd als ‘man van de wedstrijd’ te winnen van doelman Berens, als hij vanuit een corner raak knikt. 3-0. Nog een minuutje of tien te gaan, maar de eerste toeschouwers uit Ommen druipen af, terwijl de stem van Abel triomfantelijk over De Gruinte blijft galmen.

OVC ’21 speelt op zaterdagavond in Zweeloo. Op sportpark ’t Alterbarg is vv Sweel de tegenstander. Aftrap: 19.30 uur.

Opstelling: Scholman; Van Stegeren (62. Van Haarlem), Meijerink, De Wit en Haverkort; Mensinga, Leon Mulder en Ter Burg (62. Wesley Mulder); Legebeke (45. Veldkamp), Schokker en Leuninge.

Stand 4D: KSC 11-28, OVC ’21 11-22, Sweel 8-21, Titan 9-18, Gasselternijveen 10-18, Schoonebeek 11-15, EHS ’85 10-12 (21-18), Zwartemeerse Boys 10-12 (15-17), Bargeres 10-12 (20-24), Sleen 11-12, DSC ’65 9-9 (8-14), VIOS 11-8, DVC ’59 9-6 en Balkbrug 10-6.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.