Home / / Samen stilstaan en gedenken op begraafplaatsen: “Een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis”

Samen stilstaan en gedenken op begraafplaatsen: “Een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis”

DALFSEN/OMMEN – Uitvaartverzorging Vechtdal heeft er inmiddels ervaring mee. Zij organiseren dit jaar voor de negende keer ‘Stilstaan en Gedenken’ op de begraafplaatsen Laarmanshoek in Ommen en Welsum in Dalfsen. Een sfeervolle avondbijeenkomst op een, met fakkels en vuurkorven verlichte begraafplaats. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zorgen voor een sfeervolle muzikale entourage.

Jan Slagter: “Altijd weer een bijzonder indrukwekkende gebeurtenis met veel positieve reacties per mail of telefoon achteraf. Nabestaanden missen in deze tijd van het jaar hun overleden dierbaren het meest. Wij trachten door dit samen te gedenken, hen het gevoel over te brengen dat zij niet alleen te staan in hun verdriet.”

De aanwezigen krijgen bij aankomst op de begraafplaats allemaal een driedagenlichtje, dat na afloop van de bijeenkomst op het graf van een dierbare geplaatst kon worden. “Ieder jaar zien wij nieuwe gezichten, maar ook velen die er ieder jaar weer bij zijn. Voor ons het bewijs dat deze bijeenkomsten zeer gewaardeerd worden en voorzien in een behoefte. Men kan van te voren aangeven of ze bepaalde muziek of een speciaal gedicht willen horen of een gedicht eventueel zelf wensen voor te dragen. De eerste gedichten komen al binnen.”

Het mooiste moment is volgens Jan en Richard, als het officiële deel is afgelopen, de sprekers zijn geweest, de muziek is verstild en de mensen met de lichtjes in de hand opstaan om de kaarsje naar een graf te brengen. “Dat geeft een groot gevoel van verbondenheid. “

In Ommen kunnen belangstellenden op vrijdag 20 december terecht op begraafplaats Laarmanshoek en op vrijdag 27 december in Dalfsen op begraafplaats Welsum. Beide avonden beginnen om 19.00 uur

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.