Home / / Raadscommissie akkoord met extra uitgaven voor het Kroonplein

Raadscommissie akkoord met extra uitgaven voor het Kroonplein

LEMELERVELD – Maandagavond 2 december heeft de meerderheid van de raadscommissie ingestemd met het voorstel van college van B&W om het Kroonplein te verbeteren. Na ingebruikname van het Kroonplein wordt het huidige plein als sfeerloos en onveilig ervaren. Vorig jaar heeft er een onderzoek plaatsgevonden waarbij de Lemelervelders dit hebben aangegeven. Al met al zijn de verbeterplannen berekend op 126.000 euro.

De inrit aan de zijde van de Kerkstraat komt met dit plan te vervallen. Ook wordt het kunstwerk verplaatst. Met het voorstel moet het plein groener, veiliger en overzichtelijker gemaakt worden. De Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) is nog niet meegenomen in deze plannen. De bezwaarprocedure hiervoor neemt veel tijd in beslag en de gemeente wil graag aankomend voorjaar beginnen met de aanplant. Nijkamp (CU) wilde weten of deze investering geen weggegooid geld was wanneer de JOP (de raad heeft onlangs beslist dat deze daar ook moet komen) moest worden ingepast, maar volgens wethouder van Leeuwen was dit niet het geval.

Betsy Ramerman (CDA) wilde nog van de wethouder weten of hij op de hoogte was van de onveilige situatie op de fietsstraat, de vele ongelukken die daar gebeuren in het verlengde van dit plein aan de andere kant van de N348 bij het voormalig Rabobankpand. Deze bevestigde dat en stelde hiermee bezig te zijn en aan oplossingen te werken.
Het voorstel is als hamerstuk naar de raadsvergadering gegaan. Alleen de CDA -fractie hield een slag om de arm maar deelde later op Facebook, ook voor het voorstel te zijn.

Bron: Raadscommissie 2019

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.