Raad Ommen: voetgangers oversteekplaatsen Julianastraat en Schurinkstraat moeten veiliger

OMMEN – De oversteekplaatsen voor voetgangers op de Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen moeten veiliger en beter aangeduid worden. Dat is het oordeel van de gemeenteraad van Ommen. Volgens de raad heeft een eerdere vernieuwing van beide straten niet geleid tot de beoogde veiligheid. Aanleiding van de discussie in de raad is het dodelijk ongeval van vorige week waar een overstekende voetganger op de Julianastraat werd aangereden op een oversteekplaats.

Gepleit werd snel verkeersmaatregelen te nemen om het oversteken veiliger te maken. De raad had voor het college een tweetal moties: één van de coalitie en één van de oppositie. D66 wilde nog verder gaan door niet alleen het terug brengen van de maximale snelheid van 50 km naar 30 kilometer per uur, maar ook een einde te maken aan de huidige voorrangssituatie. Uiteindelijke werden namens alle partijen de twee moties in elkaar geschoven.

Wethouder Leo Bongers zegde toe om op korte termijn de zichtbaarheid op de oversteekplaatsen te verbeteren. Voor de andere verbeter maatregelen kreeg de wethouder tijd tot 1 april 2020.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.