Home / tweetpost / OZC geeft na de thee gas en walst over Mariënberg

OZC geeft na de thee gas en walst over Mariënberg

OMMEN – Beerzerveld – Op het Westerpark in Beerzerveld was de stadsderby Mariënberg versus OZC de competitie-afsluiter van 2019. Om niet in mineur richting feestdagen te marcheren was een driepunter gewenst voor de bezoekers uit Ommen. Na twee nederlagen is het winterkampioenschap uit beeld, maar goed halverwege bovenaan staan is leuk en aardig, maar het gaat natuurlijk om de stand na 26 wedstrijden. Aan het eind van de rit worden de prijzen verdeeld, niet eerder.

Mariënberg kent een wisselvallig seizoen. Goede matches worden afgewisseld met regelrechte zaadpartijen. Met als absoluut dieptepunt de smadelijke 5-0 tuchtiging van buurman Bergentheim, een week eerder. Geen peil op te trekken, dat gezelschap van Niels van ’t Hoog. Roodzwart versus geelzwart, het dorp tegen de stad, beide ploegen op zoek naar genoegdoening. Onder een dreigend wolkendek gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten op de kleine, knusse tribune, of staan, met de paraplu in aanslag. Wie sport, spanning en sensatie zocht in deze derby kwam bedrogen uit. Het was drie kwartier lang net zo spannend als het kijken naar groeiend gras.

Juist, gras groeit niet in de winter. Op de voetbalprairie kwamen de bezoekers maar niet op gang. Tot aan de thee, zelfs geen enkele corner mee. Slappe hap. Omdat de thuisclub ook al niet hoogstaand voor de dag kwam, was het afzien voor de toeschouwers. Met dit verschil dat de thuissupporters wat te juichen hadden. Halverwege deel 1 streelt een corner van Erjan Lamberink ongelukkig de kruin van Niel Koggel en doelman Mark Bennemeer heeft het nakijken. Dat heb je als aanvallers gaan verdedigen. Daar rust geen zegen op. Foutje bedankt! Het was mopperen halverwege onder het geelzwarte legioen. Op het weer, maar ook op de eigen ploeg. Die echter als herboren uit de kleedkamer kwam. Het kan niet anders of het moet gedonderd hebben halverwege. Martijn Berger moet flink achter uit de keel zijn gegaan en dat mistte zijn uitwerking niet. Met kalifaatachtige overgave trok geelzwart richting de kist van Thijs Altena. Die kwam een paar keer met de schrik vrij, maar nog binnen het uur flitst de 1-1 van het scorebord. Mooie voetbalgoal. Niel Koggel prikt de Derbystar op Tom Simons, achterlijntje halen, terugtrekken en wat is het toch heerlijk als je een spits in de gelederen hebt met gevoel voor de juiste plaats. Rick-Jan de Groot, sluipschutter van professie, bezit dat kostbare instinct.

De ‘Sturm und Drang’ van geelzwart levert ook de thuisclub kansen op. De equipe van Berger komt een paar keer goed weg, maar de 1-2 is dik, maar dan ook dik en dik verdiend. Weer is Simons de aangever en De Groot de afmaker. In de slotfase gaan wind en regen een rol spelen. OZC heeft de elementen mee. De thuisploeg komt er niet meer uit. Niel Koggel schiet in het slotstuk de laatste spat hoog van de Westerparkbewoners aan gort en stelt, naast een stuk persoonlijke genoegdoening, de zege veilig. Ondertussen omarmt de duisternis het Westerpark en laat Pluvius zijn toorn in stralen neerdalen op aard. Het leed voor de Beerzervelders is nog niet over. Is het Hendri Hofsink, of toch Dani van der Veen die op de valreep zijn eigen doelman verslaat. Nou ja, de man die het scorebord bijhoudt, heeft er de brui aan gegeven. De verlichte cijfers verklappen 1-3, maar dat is valse informatie, eindstand: 1-4.

Stand 3D: Hellendoorn 12-27, De Esch 12-26, Wilhelminaschool 11-23 (19-12), OZC 12-23, Bergentheim 12-21, Oranje Nassau 12-19, SVVN 12-16, AJC ’96 12-15, Mariënberg 12-14, ASV ’57 12-13, Kloosterhaar 12-11, DES 12-10, Voorwaarts 11-7 en Bruchterveld 12-6.

Opstelling: Bennemeer; Hekman, Merjenburgh, Deuten en Runhart (65. Ramon Schuldink); Dunnewind (76. Erwin Schuldink), Koggel en Tip; Simons, De Groot en De Lange (87. Marsman).

Lees ook

Bingo in De Olmen

NIEUWLEUSEN – Saam Welzijn houdt met enige regelmaat bingo-bijeenkomsten in De Olmen. Op iedere tweede …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.