Home / tweetpost / OVC ’21 en Sweel komen niet tot scoren

OVC ’21 en Sweel komen niet tot scoren

ZWEELOO – De ranglijst in 4D Noord van het zondagvoetbal geeft een vertekent beeld. OVC ’21 heeft een punt meer dan v.v. Sweel, maar heeft drie duels meer gespeeld. Zaterdagavond stonden de ploegen tegenover elkaar op ’t Alterbarg in het Drentse esdorp Zweeloo. Om een rol van betekenis te blijven spelen moest de equipe van Freek Goeree winnen. Op voorhand een dijk van een opgave, want tot het duel met de uitdager uit Ommen had de thuisclub uit acht duels slechts vijf tegendoelpunten hoeven incasseren.

Met een volle bus op zaterdagavond richting Drentse. Zang, dans en lachende gezichten op de terugweg, of stille aftocht met een bus vol bleke, smalle koppies met holle ogen? Een kort filmpje vanuit de terugkerende bus deed vermoeden dat de buit binnen was. Spelers met een biertje in de hand, luidkeels lallend, “liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist.” Navraag leerde dat de tocht naar Zweeloo geen drie, maar slechtst een punt had opgeleverd. Nou ja, het seizoen is nog niet eens halverwege en plezier is honderd keer beter dan chagrijn.

Negentig minuten rennen, draven, vallen en opstaan en geen bal opgeschoten. De beginstand van deze zondagclubs die elkaar troffen op een donkere zaterdagavond was tevens de eindstand. “Voor rust een gelijk opgaande wedstrijd”, meldde Gerard Habers, voorzitter van de bezoekers uit Ommen. “In de tweede helft waren de beste kansen voor OVC, maar ja, we benutten ze niet. Het was van beide kanten niet erg hoogstaand, maar wel een sportieve en correcte wedstrijd. Met het oog naar de ranglijst is KSC (de koploper, WL) de lachende derde.”

Stand 4D na de wedstrijd Sweel-OVC ‘21: KSC 11-28, OVC ’21 12-23, Sweel 9-22, Titan 9-18, Gasselternijveen 10-18, Schoonebeek 11-15, EHS ’85 10-12 (21-18), Zwartemeerse Boys 10-12 (15-17), Bargeres 10-12 (20-24), Sleen 11-12, DSC ’65 9-9 (8-14), VIOS 11-8, DVC ’59 9-6 en Balkbrug 10-6.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.