Home / Uncategorized / Oude duivin van Gerard Wolters steelt show bij De Luchtpost

Oude duivin van Gerard Wolters steelt show bij De Luchtpost

OMMEN -In het eigen onderkomen aan Het Arriërflier hield postduivenvereniging PV de Luchtpost zaterdag de jaarlijkse clubdag. In de avonduren ontvingen de lokale duivenmelkers liefhebbers en belangstellenden uit de omgeving, om onder het genot van een hapje en drankje de tentoongestelde duiven te bewonderen en wat bij te kletsen over de sport. Om extra inkomsten te genereren draait tussendoor het Rad van Fortuin. Ook worden bij opbod bonnen verkocht. De koper wordt daarmee ‘adoptieouder’ van een ongeboren duifje, afkomstig uit de kweeklijn van een goed presterende duivenmelker.

In de ochtenduren ging het vooral over doffers en duivinnen. Zo’n tachtig vogels gleden door de deskundige handen van Theo Hutten uit Geesteren. De keurmeester uit Twente beoordeelde met kritische blik de vogels van de lokale duivenmelkers op zaken als formaat, houding, pluim en conditie.

Als beoordelaar dient Hutten elke schijn van voorkeur of partijdigheid te vermijden. Achter de tafel zette voorzitter Gerard Wolters de respons van de duivenkenner op een keurbriefje, welke later op de betreffende kooi van de duif wordt geplaatst. De beoordeling leverde onder de kenners af en toe levendige discussies op. Net als bij de arbiter in het voetbal is echter maar een oordeel geldig, in dit geval die van keurmeester Hutten.

De uitslag per klasse:

Oude doffers: 1. Gebroeders Ramaker, 2. Rieks Hazelhorst en 3. Jan van der Veen.

Oude duivinnen: 1. Gerard Wolters (tevens gekroond tot mooiste duif van de show), 2. Alaa Mhalhal en 3. Jan van der Veen.

Jonge doffers: 1. Jan van der Veen, 2. Gerard Wolters en 3. Marinus Steen.

Jonge duivinnen 1. Gebroeders Ramaker, 2. en 3. Marinus Steen.

Lees ook

Oliebollenactie Excelsior aangepast

DALFSEN – De meeste inwoners hebben inmiddels een flyer in de bus gehad over de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.