Home / / Ommerschans steunt 3FM Serious Request met activiteitendag bij Veldzichthoeve

Ommerschans steunt 3FM Serious Request met activiteitendag bij Veldzichthoeve

WITHAREN – 3FM Serious Request gaat in de week van 18 tot en met 24 december met drie DJ-teams op pad. De teams trekken te voet van Zeeland naar Groningen. Een route van bijna 500 kilometer in totaal. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties, die luisteraars organiseren. Mensen kunnen een etappe meelopen en daarmee geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat de opbrengst speciaal gaat inzetten voor slachtoffers van mensenhandel.

Een van de mensen die een stukje meeloopt is Jan Smits, voorzitter van de Vereniging De Ommerschans. Hij probeert momenteel allerlei verenigingen en instanties in met name Balkbrug te mobiliseren om mee te doen aan een actiedag ten bate van het goede doel bij de Veldzichthoeve in Witharen op 23 december.

“Op 23 december zullen de de 3FM DJ’s Frank van der Lende en Eva Koreman lopend vanuit Ommen een korte tussenstop maken bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg in Witharen en van daaruit richting Zuidwolde wandelen. Ik wil vanaf de Veldzichthoeve meelopen naar mijn woonerf aan Den Kaat en de luisteraars via 3FM zoveel mogelijk informatie geven over ons mooie Balkbrug”, aldus Smits. Hij werd zo’n vier weken geleden door de organisatie benaderd met de vraag of Vereniging de Ommerschans mee wilde doen aan fondsenwerving voor het Rode Kruis-project.

“Wij hebben het verzoek meteen voortvarend en met vereende krachten opgepakt. In overleg met Veldzicht mogen we gebruik maken van de Veldzichthoeve als verzamelplek. We gaan op die plek op 23 december, tussen 15.00 en 18.00 uur, een grote tent oprichten van Staatsbosbeheer. De Vereniging de Ommerschans zal daar in ieder geval staan met muziek en soep. Bovendien is er een loterij. Je kunt daaraan meedoen door loten te kopen (van 1 euro of van 5 euro) om zo bij te dragen aan het goede doel, maar ook om prachtige prijzen te winnen”, vertelt Smits, die ondertussen ook verschillende spaarpotjes voor het goede doel op de toonbank heeft staan bij verschillende lokale ondernemers. Daarnaast zijn scholen, maar ook sportverenigingen benaderd om een bijdrage aan de activiteiten dag te leveren.

Smits geeft aan dat er voldoende plek is om activiteiten te ontplooien en roept iedereen met ideeën of suggesties dan ook op om mee te doen en 23 december naar de Veldzichthoeve te komen. “Elke buurt, school of familie kan meedoen om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen. Wil je doneren, doe dat dan op de rekening van Vereniging De Ommerschans. Wil je je aanmelden met een actie, dan kan dat via email: info@deommerschans.nl. Ik hoop minimaal 500 euro in te kunnen zamelen. Dat zou al fantastisch zijn”, meent de voorzitter van de Ommerschans.

Voor het goede doel
Hij weet dat de DJ’s op maandag 23 december om 14.00 uur uit Ommen vertrekken en rond 20.00 uur in Zuidwolde hopen te zijn. Naar verwachting zullen ze rond 15.30 uur bij de Veldzichthoeve arriveren om snel daarna door te wandelen naar Zuidwolde. Smits hoopt op een gezellige dag met een hele mooie opbrengst voor het goede doel.

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.