Ommer coalitie wijst spoeddebat over procedure Kindsplein West af

OMMEN – De coalitie in de gemeenteraad van Ommen weigerde donderdagavond mee te werken aan een spoeddebat van de oppositie. VOV, PvdA, VVD en D66 hadden hiervoor een verzoek ingediend, maar kregen geen steun van CDA, Christen Unie en de LPO. Het verzoek werd met 11 tegen en zes voor verworpen. Voor Frans van der Mooren (Christen Unie) was van een interpellatiedebat een te zwaar middel. LPO’er Rob Dalenoort verweet de indieners van ‘partij populisme’. Ook het CDA liet weten geen behoefte te hebben aan een spoeddebat. “Te prematuur. We hebben alle vertrouwen in het college in de te volgen procedure”, aldus CDA’er Annelies Bakelaar.

Tureluur
Aanleiding voor het spoeddebat is dat bewoners van de Tureluur vrezen dat de nieuw te bouwen brede school ‘Kindplein West’ – dik tien meter hoog – pal voor hun huis verrijst. Dat staat haaks op de toezegging die wethouder Ko Scheele medio november deed tijdens de raadscommissie dat de nieuwe school zo ver mogelijk naar achteren zou worden gebouwd. Dus wilden de oppositiepartijen de wethouder aan de tand voelen hoe het nu exact in elkaar zat. Vooral ook omdat de nieuwbouwplannen inmiddels ter inzage zijn gelegd. De Tureluur haddeneerder een lijst met 32 handtekeningen naar de gemeente gestuurd voor de variant waarbij de nieuwe school zo veel mogelijk aan de noordzijde van het bouwblok, aan de rand van de bestaande bergingsvijver, gebouwd zou worden. Die variant kreeg ook brede steun van wijkbewoners op de eerste inloopavond over het gezamenlijke onderkomen voor de openbare basisschool De Dennenkamp, de christelijke basisschool Het Koloriet, de gereformeerde basisschool Guido de Brès en kinderopvang De Kleine Kunst in de wijk De Dante.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.