Noggus&Noggus start met inzameling donzen dekbedden

DALFSEN/OMMEN – Oude donzen dekbedden en hoofdkussens belanden vaak in de afvalcontainer. Zonde, want deze producten kunnen prima hergebruikt of gerecycled worden. Daarom starten Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus in Ommen, Dalfsen, Staphorst en Hasselt een inzamelingsactie.

Oude donzen dekbedden en kussens kunnen vanaf nu ingeleverd worden bij alle vestigingen van beide kringlooporganisaties.

Tot voor kort zaten Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus niet te springen om oude donzen dekbedden en hoofdkussens. De meeste van deze producten bleken namelijk te versleten en verkleurd om gereinigd te worden, waardoor ze alsnog moesten worden weggegooid. Gelukkig komt daar verandering in. Samen met de Nederlandse dekbedproducent Ducky Dons wordt een recycleproject voor donzen dekbedden en hoofdkussens gestart. Goede donzen dekbedden worden vanaf nu door de kringloopbedrijven professioneel gereinigd en verkocht. Donzen dekbedden en kussens van mindere kwaliteit worden opgehaald door Ducky Dons en gerecycled. Ook versleten en verkleurde dekbedden en hoofdkussens zijn van harte welkom, zolang het etiket vermeldt dat het om dons en veren gaat.

Kans voor mensen en materialen

De inzameling start vanaf heden. Vanaf het voorjaar zijn de ingezamelde en gereinigde dekbedden voor een betaalbare prijs bij Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus verkrijgbaar. Met de verdiensten helpen de kringlooporganisaties mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk en worden nieuwe projecten opgestart om de afvalstroom verder te reduceren. Na de pilotfase in de regio Zwolle kunnen de andere 100% kringloopwinkels in de rest van Nederland er ook mee aan de slag. Het uiteindelijk doel is dat geen enkel dekbed of kussen meer op de afvalberg belandt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.