Noeverman Vloerbedekking sluit de deuren

OMMEN – Na veertig jaar komt er een einde aan de verkoop van meubelstoffering en vloerbedekking bij Noeverman Vloerbedekking. De winkel in opvallende countrystijl aan de Schurinkstraat, sluit na zaterdag 28 december definitief de deuren.

In 1979 startte het echtpaar Noeverman aan de Gasthuisstraat met het stofferen van meubels. Het bedrijf verwierf al snel grote bekendheid toen het de ‘Vrienden van Ommen-prijs’ won, een waardering voor ondernemers of bewoners die een pand dusdanig opknappen dat het een meerwaarde voor de stad wordt. Een paar jaar later breidde Noeverman zijn werkzaamheden uit met de verkoop van tapijttegels. Het bleek een gouden greep. Vanuit heel Oost-Nederland wisten klanten de winkel te vinden. Het pand aan de Gasthuisstraat werd te klein, waardoor Noeverman in 1991 verhuisde naar de huidige locatie aan de Schurinkstraat. Opnieuw werd het assortiment uitgebreid, ditmaal met allerlei soorten vloeren, waaronder laminaat, pvc en parket.

Veertig jaar na de oprichting komt er nu een einde aan Noeverman meubelstoffering en Vloerbedekking. Op zaterdag 28 december is de laatste verkoopdag. Op deze dag wordt de gehele voorraad, inclusief inboedel, tegen scherpe prijzen verkocht. Bezoekers kunnen onder het genot van een kop koffie nog eenmaal het karakteristieke pand binnenstappen om herinneringen op te halen en afscheid te nemen van de winkel. Noeverman verdwijnt overigens niet helemaal uit het Ommer straatbeeld, want vijf jaar geleden werd gestart met een imkerij. Voortgekomen uit de hobby van Henk gaat Ineke Noeverman verder met de verkoop van honing en alles wat een imker nodig heeft: van beschermende kleding tot kasten. Zelfs bijen zijn verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.