Lisa Jacobs en The String Soloists met fijnbesnaard ‘Vinterfest’ in Stoomfabriek

DALFSEN- Zondagmiddag 22 december is Lisa Jacobs terug in de Stoomfabriek in Dalfsen, met haar String Soloists voor een romantisch, feestelijk midwintergebeuren: ‘Vinterfest’.

Met een programma van verscheidene Noord-Europese componisten, zoals Edvard Grieg, Johan Svendsen en Jean Sibelius gaat zij ongetwijfeld voor een wederom afgeladen zaal een sfeervol programma ten gehore brengen. Introductie behoeft Lisa nauwelijks meer: haar debuut bij het Concertgebouworkest onder Ricardo Chailly is misschien al weer even geleden, inmiddels speelt ze over de hele wereld, als soliste met gerenommeerde orkesten en dirigenten.

Dit ensemble bestaat uit veertien strijkers uit diverse Europese landen, die concerteren onder de bezielende leiding van Lisa Jacobs in de rol van artistiek aanvoerder. Specifiek kenmerk van de Soloists is het musiceren zonder dirigent voor de groep. Deze speelwijze vergt een grote inzet en een sterk intuïtieve muzikale beleving van alle musici individueel. De groep bestaat dan ook uit energieke, professionele musici, die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen net als Lisa Jacobs actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdestoomfabriek.nl, de Primera in Dalfsen of aan de zaal voor 22,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.