Home / / ‘Lichtjesversierder denkt nog niet aan stoppen’

‘Lichtjesversierder denkt nog niet aan stoppen’

Jan Zwiers zet erf volop in wit licht

DALFSEN – “Vroeger zat ik achter de vrouwtjes aan te jagen en nu ben ik een lichtjesversierder”, grapt Jan Zwiers. De 75-jarige koekmakelaar woont op ’t Holt dat, zoals al vele jaren, ook dit jaar in de donkere dagen voor kerst door hem volop in wit licht wordt gezet. Elke boom voor-, achter-, maar ook opzij van zijn huis voorziet hij van witte verlichting. Hoeveel lampjes erin zitten? “Honderden, maar precies? Geen idee”, lacht Jan, die er weken druk mee is geweest. “Elk jaar in november begint hij ermee en dan roep ik wel eens; waar begin je aan, hou er toch mee op, maar hij doet het niet en als het dan klaar is, vind ik het toch ook weer schitterend”, roemt zijn vrouw Lucie van wie Jan geen enkele hulp duldt bij het versieren. “Ik mag hooguit helpen met het opwinden van de verlichting als het allemaal achter de rug is”, lacht Lucie.

Concert van de Stuwzangers

De goedlachse Dalfse hoopt tweede kerstdag haar 75e verjaardag te vieren om het vervolgens op 29 december dunnetjes over te doen met een concert op de balustrade bij de familie Zwiers door de Stuwzangers. Het Shantykoor uit Vilsteren treedt er op 29 december twee keer op. Achtereenvolgens om 16.00 uur en om 18.30 uur. “Dat wordt een hele happening met natuurlijk hapjes en drankjes”, belooft Lucie. Lees verder op pagina …

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.