Home / / “Lichtjesversierder denkt nog niet aan stoppen”

“Lichtjesversierder denkt nog niet aan stoppen”

De Stuwzangers zijn deze decembermaand niet de enige gasten op ’t Holt. Het verlichte erf trekt jaarlijks namelijk honderden bezoekers, die zich vergapen aan de prachtig verlichte omgeving met het huis van de familie Zwiers als centraal middelpunt ‘op de bult’, zoals de woonlocatie van de familie in de volksmond ook wel genoemd wordt.

“Er komen altijd ontzettend veel mensen kijken en dat vind ik prachtig. Heel vaak ook komen er naderhand kaarten in de brievenbus met complimenten. Dat is toch prachtig. Het is gewoon een hobby van me en dan mag het ook wel wat kosten”, antwoordt Jan op de vraag of het verlichten van de bomen niet heel veel kost aan aanschaf van verlichting en stroomverbruik. “Essent is misschien best gelukkig met mij. Ik vind het persoonlijk nog wel een beetje meevallen. Natuurlijk verbruik ik in deze periode twee keer zoveel stroom als anders, maar dat is de consequentie.

Veilig

Normaal heb ik ook vijf lantaarns om mijn huis staan. Ik heb een hekel aan donker in tegenstelling tot iemand die kwaad wil. Je kunt al dat licht ook zien als een vorm van beveiliging en je afvragen: wat is mij dat waard”, meent Jan, die geen enkele angst heeft voor brand. “Ik gebruik 80% LED-verlichting en alles is aangesloten op hele goede meterkasten. Als er onverhoopt al iets mis zou zijn, dan klapt de hele boel er meteen uit”, aldus de Dalfsenaar. Hij streeft ernaar elk jaar weer andere accenten te leggen, zodat de verlichting er niet altijd hetzelfde uitziet. In dit verband heeft hij dit jaar onder andere zelf een mand gevlochten van wilgentenen en deze in het licht boven op een boom gezet. “Het is een nuance, die net het verschil kan maken, waardoor het geheel er weer heel anders uitziet”, vindt Jan. Hij verheugt zich enorm op de bezoekersstroom en belooft zijn erf te blijven verlichten. “Ik ga ermee door zolang ik gezond blijft.”

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.