Levensbeschrijvingen in Rondom Dalfsen

REGIO – In Rondom Dalfsen nummer 97 staan twee levens uitgebreid beschreven. Het gaat om de oprechte Dalfsenaar Piet Snijder en om de echte Lemelerveldse Diny van den Berg – Bisschop. Door hun hoge leeftijd, respectievelijk 87 en 95 jaar, hebben zij veel te vertellen over wat zij in hun leven en over wie en wat zij in hun dorp hebben meegemaakt.

Allebei kwamen ze in de ondernemerswereld terecht (bakkerij en aannemerij) en dan ontmoet je veel mensen. Zoals Jan Keuchie en Gait Pöttie. Verder in dit nummer een verhaal over kruispunt Driessen. Hoe kwam het aan zijn naam en stond er vroeger een galg voor het uitvoeren van doodstraffen? Ja dus. Tenslotte het verhaal over de gouden medaille die Gos Eshuis in 1903 won voor het reciteren van en gedicht. Uit de grote foto op de middenpagina blijkt dat Dalfsen vroeger echt een groene long in het dorp kende. Leden krijgen het blad thuisgestuurd. Losse nummers zijn verkrijgbaar bij de boekhandels in Dalfsen, bij Wennemars in Oudleusen en bij Blitsspul in Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.