Home / / Leerlingen OBS Heidepark dansen Hand-in-Hand met bewoners van Brugstede

Leerlingen OBS Heidepark dansen Hand-in-Hand met bewoners van Brugstede

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdag dansten leerlingen van OBS Heidepark in Lemelerveld met de bewoners van Verzorgingshuis Brugstede. Deze dansontmoeting is een onderdeel van het project Hand-in-Hand. OBS Heidepark en verzorgingshuis Brugstede zijn de tweede locatie in Nederland waar het project Hand-in-Hand wordt uitgevoerd. Dit project heeft als doel om door middel van dans, muziek en plezier, contact te stimuleren tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie.

”Het project Hand-in-Hand is nieuw in Nederland. Alleen in Amsterdam heeft dit project al eerder plaatsgevonden”, zegt Sandra Ruiter van team Welzijn Brugstede. “Wij hebben eerst in Apeldoorn een soort ‘proefles’ gehad. Dit was om te kijken of dit iets voor onze bewoners is. In het algemeen zijn we hier erg nuchter, maar we kwamen erachter dat dit een welkome aanvulling is voor onze programma’s. Het krijgt absoluut een vervolg”, aldus Sandra. Ook leerkracht Jeannine Klein Woolthuis van OBS Heidepark is enthousiast. “Wij hebben regelmatig een activiteit samen met de bewoners van Brugstede. Gelukkig zitten wij hier ook vlak om de hoek en is het voor de bewoners van Brugstede gemakkelijk om ook onze school regelmatig te bezoeken. Sommige activiteiten zoals pannenkoeken bakken door leerlingen van groep 8 voor de bewoners van Brugstede, gebeurt dan in de hal van de school. Verder hebben de leerlingen van onder andere groep 7 van OBS Heidepark, regelmatig ontmoetingen met bewoners verzorgingshuis Brugstede voor het maken van bijvoorbeeld kerststukjes en het samen maken van paaskaartjes. Ook voor OBS Heidepark is het project Hand-in-Hand een mooie en zinvolle activiteit binnen actief burgerschap op de school”, zegt leerkracht Jeannine.

Project Hand-in -Hand

Hand-in-Hand heeft als doel om door middel van dans, muziek en plezier, contact te stimuleren tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie”, benadrukt ook Marike Pruim uit Raalte. Zij is dansdocent/facilitator van Biodanza. “Wij verzorgen workshops voor volwassenen en onze speciale doelgroepen zijn kinderen, mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking en ouderen. Biodanza is bewegen op muziek en plezier maken. Je danst liefdevol vanuit je gevoel waardoor je leven meer gaat stromen. Wij vinden het belangrijk dat het contact met de bewoners van verzorgingshuis Brugstede en de leerlingen van OBS Heidepark een gezellig samenzijn is. Het is duidelijk te zien dat er op non-verbale wijze verbinding tot stand wordt gebracht tussen ouderen met de ziekte dementie en kinderen, door middel van dans, muziek en plezier. Wij zijn blij dat dit project in Lemelerveld zo goed ontvangen wordt. Een workshop duurt ongeveer een uur. Achteraf wordt er geëvalueerd en gekeken welk vervolg er eventueel aangegeven kan worden.

Foto/Tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.