Politiek verwoord: ‘Laten we beter naar elkaar gaan luisteren’

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VOV aan het woord:

Het afgelopen jaar hebben we landelijk veel ontevredenheid gezien bij de boeren, in de bouw, de zorg en in het basisonderwijs. Ook in de gemeente Ommen was er dit jaar ontevredenheid, maar dan op wat kleinere schaal. Denk aan het tumult bij omwonenden over de huisvesting van arbeidsmigranten in het Laarhuis, de komst van nóg een megastal in Beerzerveld, de bouw van een nieuwe brug in Junne of de locatie van het nieuwe schoolgebouw aan de Tureluur in Ommen.

Waardoor ontstaat deze ontevredenheid toch en hoe is dit te voorkomen? Wat zou er moeten veranderen om hier een einde aan te maken? Naar mening van de lokale partij VOV ontstaat veel onrust en ontevredenheid als overheden niet transparant zijn in hun plannen, de burgers niet vooraf bij de plannen betrekken, en niet goed communiceren.

De gemeentepolitiek in Ommen

We moeten in de gemeentepolitiek nog grote stappen vooruit maken hoe we burgers voortaan veel eerder bij plannen en voornemens betrekken. En niet pas als de plannen voor 95% gereed zijn en min of meer al in beton gegoten zijn.

Dat betekent wat de lokale partij VOV betreft ook duidelijk aangeven wat er met de inbreng van de inwoners en bedrijven gedaan wordt. Indien je als inwoner van de gemeente Ommen gehoord wordt, betekent dit niet automatisch dat het probleem, onderwerp of item via de gemeenteraad kan worden ingebracht. Afstemming vooraf voorkomt hoop, dan wel valse verwachting. De VOV richt zich vooral op duidelijkheid vooraf, om teleurstelling achteraf te voorkomen.

Vanuit de gemeentepolitiek moet met argumenten worden aangeven wat niet kan of waarom er andere keuzes gemaakt worden. Dit zorgt voor meer begrip over en weer.
Een kwestie van goede communicatie!

Uitnodiging

De lokale partij VOV wil zich ook in 2020 weer samen met inwoners, ondernemers en verenigingen van Ommen inzetten voor alles wat goed is voor Ommen en de omliggende kernen.
Op zaterdag 11 januari, vanaf 16.00 uur bent u welkom, bij brasserie Tante Pos in Ommen, op de nieuwjaarsreceptie van de lokale partij VOV. Hier kunnen we het samen onder genot van een hapje en drankje hebben over wat goed is voor Ommen en een basis leggen voor de input van de VOV fractie in de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.