Home / / Kerstnachtdienst en kerstwandeling van de gezamenlijke kerken
.

Kerstnachtdienst en kerstwandeling van de gezamenlijke kerken

NIEUWLEUSEN – Op kerstavond, 24 december, wordt er in Nieuwleusen namens de gezamenlijke kerken een Kerstnachtdienst gehouden. De dienst vindt plaats in De Voorhof aan de Burgemeester Mulderlaan 1 en begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Tijdens de Kerstnachtdienst worden veel bekende kerstliederen gezongen en wordt stilgestaan bij het kerstevangelie. Koperensemble MusicArdore en organist Hans Drost verlenen hun muzikale medewerking, voorganger is ds. Bart Trouwborst. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Kerstwandeling

Op dezelfde avond is er een eigentijdse kerstwandeling voor jong en oud, eveneens georganiseerd door de drie kerken gezamenlijk. Met Maria op weg naar Kerstmis. Samen de geboorte van Jezus vieren. Samen zien en ervaren wat het met mensen heeft gedaan en hoe het mensen in beweging brengt.

Er wordt een korte dienst in de Grote Kerk aan de Dommelerdijk 102 in Nieuwleusen gehouden, waarna de aanwezigen in groepen op weg gaan door het Palthebos. Deze avond wordt er stilgestaan bij de engel Gabriël en zijn er dansende engelen te zien. Ook is er te zien hoe het kerstverhaal mensen geïnspireerd heeft bij het maken van kunst.

Er is een dienst/wandeling om 17.00 uur (kinderdienst), 19.00 uur en 21.00 uur. Voor de kinderen is er een kleine verrassing. Na het wandelen is het tijd voor chocolademelk met wat lekkers. Kaartjes kosten 1 euro per stuk en zijn te koop op zaterdag 7 december tussen 10.00 en 12.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Burgemeester Backxlaan 269.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.