Home / / Kerst rondum de Kaerke in Oudleusen koud en regenachtig maar geslaagd!

Kerst rondum de Kaerke in Oudleusen koud en regenachtig maar geslaagd!

OUDLEUSEN – De derde editie van het evenement ‘Kerst rondum de Kaerke’ in Oudleusen, geopend door burgemeester Erica van Lente en georganiseerd door de vrienden van Oudleusen, was afgelopen zaterdag zeer geslaagd. Het decor, de kerk en het dorpsplein waren omgetoverd tot een sfeervol geheel.

Professioneel, gezellig en sfeervol waren woorden die bij de opening werden uitgesproken. De muzikale optredens van onder andere het Chr. Gemengd Koor De Lofstem uit Oudleusen en de Politiekapel Noord Oost Gelderland, stonden garant voor mooie voorstellingen. Onder leiding van de uit Oudleusen afkomstige dirigent Jan Schoonhoven, werd het publiek meegenomen in muzikale kerstsferen. ‘Rondum de Kaerke’ was er veel te beleven.

De theatervoorstelling met vele figuranten in Dickensstijl, was net als verleden jaar een enorme blikvanger. Verder stonden de kramen ruim opgesteld rondom de kerk en was er voor iedereen wat wils. Het weer werkte echter niet erg mee. Velen vluchtten de kerk in. Hier waren mooie optredens van diverse koren met solisten. In de grote tent, die het gehele dorpsplein overdekte, was er ’s avonds een afterparty tot in de kleine uurtjes. De opbrengst van ‘Kerst rondum de Kaerke’ komt dit jaar ten goede aan de realisatie van een duurzaam gebouw op het evenemententerrein in Oudleusen, met toilet/douche en opslagmaterieel,

Tekst/Foto; Evert Jan Goos

Door de regenbuien waren de figuranten in Dickensstijl afgelopen zaterdagavond enigszins beperkt in hun bewegingsvrijheid

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.