Home / / Ingezonden brief: Uw achtertuin is groter dan u denkt

Ingezonden brief: Uw achtertuin is groter dan u denkt

Reactie op: ‘Een Tiny House is meer dan een klein huis’

Vorige week, 27 november, stond in de Oprechte Dalfser Courant een artikel van Gerlant Zielman over eventueel te plaatsen “off-grid”-woningen, (lees vakantiehuisjes) te plaatsen op grond van Landschap Overijssel (LO).

Het is prettig dat dhr. Zielman ons op de hoogte brengt van wat er zoal aan nieuws te vinden is in onze gemeente. Het is alleen jammer dat het stuk een nogal duidelijke weergave is van zijn eigen mening en hij nogal summier is met het weergeven van de feiten.

Mijn aanvulling: Op twee locaties in ons mooie Vechtdal wil LO vakantiehuisjes realiseren. Aan de Zuidelijke Vechtdijk en aan de Oude Vechtsteeg. Afgezien van de vraag of het wenselijk is om op die plekken vakantiehuisjes en dus toerisme te realiseren kun je je afvragen of een organisatie als LO zich bezig moet gaan houden met het bouwen van vakantiehuisjes in natuurgebied. Dit project is een pilot en bij succes, zal bouw van vakantiehuisjes op andere locaties van LO gerealiseerd worden, zoals vermeld staat in hun projectplan. Als de gemeente hieraan medewerking zou verlenen dan zal zij dat ook bij andere eigenaren met soortgelijke plannen moeten doen.

Ik ben inwoner van het Vechtdal, donateur van LO en sinds een aantal jaren als vrijwilliger bij LO aan het werk om zeldzame flora en fauna te behouden. Hoe kan het dat een natuurorganisatie zo om wil gaan met datgene wat haar in beheer is gegeven met behulp van overheidssubsidie, sponsoren en donateurs. Met het doel de natuur te beschermen en te ontwikkelen en niet om er verblijfsrecreatie te realiseren.

De slogan van LO is: Uw achtertuin is groter dan u denkt. Daar genieten wij allemaal van, maar dan wel een tuin zonder vakantiehuisjes!

Guus van Driel

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.