Politiek verwoord: Inclusief

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de fractie van Gemeentebelangen aan het woord:

Daar is ie dan, de dag waarop je gaat trouwen en nog wel in de prachtige Jeroen Krabbézaal in het gemeentehuis van Dalfsen. Er is een oldtimer gehuurd voor de mooiste dag van je leven en dan krijg je te horen dat jullie niet mogen parkeren op het plein bij het gemeentehuis. Je moet die bolide op de parkeerplaats laten staan omdat het voorplein niet berekend is op auto’s. Dit is een van de consequenties van het niet verbeteren van het voorplein.

Een ander, nog belangrijker gevolg is dat onze medemens met een beperking de voordeur van het gemeentehuis niet zelfstandig kan bereiken. Auto’s kunnen niet dichtbij geparkeerd worden, de helling is te stijl en een lift heeft steeds kuren. Mensen moeten geholpen worden om naar binnen te kunnen komen. Dat noemen wij geen inclusieve samenleving. (een samenleving waar iedereen zich zelf ( zo veel mogelijk) kan redden)

Op dit moment is de fundering van het voorplein niet stevig genoeg voor auto’s, liggen de tegels los en is er ook een groot gedeelte stuk/kapot. Het plein moet dan ook toekomstbestendig worden aangepakt. Voor 350.000 euro kan het voorplein verbeterd worden zodat iedereen het gemeentehuis kan bereiken, kunnen hulpdiensten het voorplein oprijden, komt er meer groen op het plein en komt er een oplossing voor het parkeren van fietsen in het Waterfront. Dat is een boel geld, dat zijn wij met iedereen eens, maar ook door lokale aannemers is berekend dat het nu eenmaal de kosten zijn om het grondig en toekomstbestendig te renoveren. Voor onze bezoekers hebben wij het er voor over om dit te investeren. Met het raadplegen van omwonenden, Plaatselijk Belang, Fietsersbond, Vrienden van Dalfsen en VVN werd burgerparticipatie ruim voldoende toegepast. Natuurlijk is met name de BTB ( bereikbaar toegankelijk en bruikbaar) groep geconsulteerd en deze was zeer tevreden met het nieuwe voorstel.

Volgens ons hoort iedereen erbij, ook inwoners met een kwetsbaarheid. Dat was ook de opdracht van het VN verdrag handicap aan de gemeenten: Er wordt opgeroepen om passende maatregelen te nemen zodat personen met een handicap zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk kunnen leven. O.a. dat mensen met een beperking: net als iedereen toegang hebben tot informatie, producten, openbare voorzieningen, maatschappelijke diensten, gebouwen en openbare ruimte.

Ons gemeentehuis moet dus toegankelijk zijn voor al onze inwoners.

Wij wensen u prettige kerstdagen een inclusief 2020!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.